Ga naar hoofdinhoud

Eerste Blauw-Zwart Copa Libertadores prooi voor River Plate

5 maart 202143 second read

Hartje winter, maar toch een heerlijk lentezonnetje op Sportpark de Schulpwei. Ongeveer 70 enthousiaste kinderen uit JO14- en JO15-teams en dito trainers/leiders. Ideale omstandigheden voor het Copa Libertadores mixtoernooi. River Plate ging er ongeslagen met de medailles vandoor.

In de poules kwamen er veel Zuid-Amerikaanse clashes voorbij. Wat te denken van Boca Juniors tegen River Plate of Nacional vs Deportivo Independiente? In de 7 tegen 7 wedstrijden op een half veld gebeurde in ieder geval genoeg. Vooral heel veel doelpunten!

Na de poulefase volgde een knock-out ronde met daarna een halve finale in de winnaarsronde en verliezersronde. Bij diverse wedstrijden moesten penalty’s de beslissing brengen. Na ruim anderhalf uur was het tijd voor de finale: Grêmio vs River Plate. De pijp was met nog een paar minuten volledig leeg bij Grêmio. River Plate drukte door en won uiteindelijk met duidelijk verschil.

Tags

Blauw-ZwartCopa LibertadoresJeugdToernooiVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top