Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks Wassenaar ziet toekomst in de nieuwe economie en deelauto’s

10 maart 20212 minute read

Met ‘de nieuwe economie’ bedoelen we dat geluk en natuurbescherming centraal staan. Geld verdienen moet niet het enige doel zijn, want dat leidt tot problemen zoals de klimaatcrisis, armoede en ongelijkheid. De economie is een middel om je idealen te bereiken en geen doel op zich.

Samen zullen we anders moeten gaan denken over de economie. Één van de onderdelen van de nieuwe economie is de deeleconomie. Waarom zouden we zoveel spullen bezitten als we ook kunnen delen met buren, vrienden en familie? Buurtplatforms zoals Buurkracht of Nextdoor zijn platformen die zijn ontstaan waarop buren makkelijker elkaar bereiken om onder andere van elkaar te kunnen lenen.

Een ander mooi voorbeeld in Wassenaar is de deelauto van Samen Slim Rijden-Wassenaar. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. De laadpalen in Wassenaar groeien als paddenstoelen uit de grond. Tegelijkertijd zien we dat (deels) thuiswerken steeds ook de norm wordt en vergaderen op ‘afstand’ ook niet meer weg te denken is. We zullen steeds minder de snelweg op hoeven voor ons werk. Waarom zou je één of twee auto’s moeten bezitten als je er minder gebruik van maakt? Uit onderzoek blijkt dat een auto 95% van de tijd stil staat en dat Nederlanders gemiddeld acht uur per week in hun auto doorbrengen. Door gebruik te maken van een deelauto ben je niet alleen milieubewust bezig, maar scheelt dat ook in jouw portemonnee.

GroenLinks Wassenaar wil meer van deze deelprojecten steunen. Doe je ook mee?

Fractie GroenLinks Wassenaar

Meer info deelauto in Wassenaar : https://samenslimrijden-wassenaar.nl/

 

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top