Skip to content

HartvoorWassenaar: Hulde aan de huisartsen!!

14 april 20213 minute read

Een paar weken geleden kreeg ik een oproep om me te laten inenten tegen COVID-19. De Wassenaarse huisartsen hebben georganiseerd dat op één hele dag zoveel mogelijk 60-65ers konden worden ingeënt.

Op de fiets naar de school Den Deijl. En vervolgens soepel door het pand heen en in een mum van tijd stond ik weer buiten. Voor het eerst in mijn leven blij dat ik een prik heb gekregen. En de enorme positieve houding waarmee iedereen werkte. Hulde!!

Langzamerhand worden steeds meer mensen in Wassenaar gevaccineerd en neemt de immuniteit toe. En daarmee de veiligheid in ons dorp. Wij hopen dat ieder, die de kans krijgt, zich laat inenten. We kijken inmiddels een beetje vooruit naar de zomer.

In Wassenaar hebben we 11 huisartsen met hun teams, die met grote aandacht en betrokkenheid alle inwoners hun zorg geven. Professioneel en met een goede menselijke maat.

In het afgelopen jaar hebben ze op hun tenen gelopen. De werkdruk voor hun is constant hoog. Zij hebben een vergroot persoonlijk risico, ondanks alle maatregelen. Hulde!!

Goede medische zorg is heel belangrijk voor de Wassenaarse samenleving. Bronovo gaat over een paar jaar helemaal dicht, en velen hebben problemen om naar het Westeinde te gaan. Zeker wanneer je daar maandelijks, of nog vaker, voor behandeling naar toe moet.

De huisartsen hebben een plan ontwikkeld om hun praktijken op één plaats in Wassenaar te concentreren. Alle artsen en hun teams bij elkaar. En dat biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Je kunt dan specialisten uit het ziekenhuis naar Wassenaar toe halen in plaats dat je naar het ziekenhuis moet.
Het biedt ook de mogelijkheid om behandelingen te verrichten die je in 11 verschillende huisartsenpraktijken niet kunt doen. Veel verrichtingen die nu in het ziekenhuis plaatsvinden, kun je dan dichter bij de Wassenaarder brengen. Men noemt dat de anderhalvelijns zorg. Tussen huisarts en specialist in. Het maakt ook mogelijk om andere (para-medische) zorg te concentreren.

Zij zijn op zoek naar de mogelijkheid om een groter pand te bouwen of om te bouwen. Het college zag het niet als een wettelijke verplichting om hun te helpen en vond andere dingen belangrijker. Maar als je er bent voor de Wassenaarders, dan weet je dat dit heel belangrijk is voor de Wassenaarse samenleving. Dus wij steunen van harte het plan voor verbetering van de gezondheidszorg in Wassenaar door naar een gemeenschappelijk gebouw voor alle artsen te gaan.

Wij van HartvoorWassenaar, wij denken in mogelijkheden.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide, voor een mooi dorp

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top