Skip to content

Staat je (2e) auto ook zoveel stil?

4 mei 20212 minute read

Buurtvereniging Kerkehout & Omgeving en Samen Slim Rijden Wassenaar organiseren op woensdag 11 mei een digitale informatieavond over deelmobiliteit. De Buurtvereniging heeft begin dit jaar een enquête laten invullen, behorende bij het verkennend onderzoek naar het Multifunctioneel Centrum in Kerkehout. Hierin is tevens gevraagd of er buurtgenoten zijn met interesse in een deelauto. Bijna 30 personen hebben aangegeven hierin geïnteresseerd te zijn.

Samen Slim Rijden Wassenaar zet dit jaar graag nog twee elektrische deelauto’s extra in binnen Wassenaar. Zo kunnen meer deelnemers gebruik maken van verschillende (typen) auto’s. Een van deze twee extra auto’s willen ze graag bij de Apotheek Wassenaar- Zuid plaatsen. Deze auto zal dan voornamelijk door deelnemers uit de buurt gebruikt gaat worden. Zo rijd je als deelnemer 100% electrisch, comfortabel, schoon en stil, zonder gedoe met verzekering , APK en wegenbelasting. Reserveren, openen en sluiten van de auto gaat gemakkelijk met de mobiele telefoon. Aan het eind van de maand krijg je een enkele rekening voor de gereden uren en kilometers.

Met elektrisch deelvervoer zijn de kosten per persoon lager en staat er minder blik in de straat. Er is schonere lucht, minder CO2 uitstoot, en meer ruimte voor andere leuke dingen (een potje stoepranden, extra groen in de wijk, een terras of die fijne schommel).

Om de auto rendabel te maken zal de ‘Kerkehout’-auto wel elke maand voldoende gebruikt dienen te worden. Samen Slim Rijden-Wassenaar heeft daarom graag deelnemers die zeker weten dat ze de auto gaan gebruiken. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen twee huidige deelnemers tijdens de ZOOM sessie graag aan je uit. Ook andere vragen kunnen zij op 11 mei beantwoorden.

Geef je op door een mail te sturen naar kerkehout@yahoo.com. We sturen je op de avond van 10 mei dan een link voor de bijeenkomst. NB: deze avond is ALLEEN voor inwoners uit Kerkehout en de directe omgeving. Woont u niet in Kerkehout en bent u ook geïnteresseerd in een deelauto in uw buurt? Vul dan het contactformulier op de website in https://www.samenslimrijden-wassenaar.nl/ .

Tot snel,
Buurtvereniging Kerkehout & Omgeving, Samen Slim Rijden-Wassenaar

Tags

Buurtvereniging KerkehoutDeelautoInformatieavondSamen Slim RijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top