Skip to content
Fotocredit: Fred Leeflang/ RijnlandRoute

Eerste meters vluchtdoorgang tunnel ontgraven

8 mei 202137 second read

De eerste meters van de vluchtdoorgang tussen de twee tunnelbuizen zijn ontgraven. En dat levert mooie plaatjes op! Bekijk hier hoe het ontgraven in bevroren grond in z’n werk gaat.

We graven de grond weg in een cirkelvorm. Hierna brengen we 2 lagen spuitbeton aan van 15 centimeter. Dit beton bevat vezels wat extra sterkte en hechting geeft. Later komt hier een folie overheen waarna we ter plaatse de betonnen wanden en vloer storten. Dan is de doorgang civieltechnisch klaar en kunnen we het vriezen stoppen. In totaal bouwen we 8 vluchtdoorgangen met de vriestechniek. Via deze doorgangen kunnen weggebruikers in geval van een calamiteit straks vluchten naar de andere, veilige tunnelbuis. Hier lees je meer over deze bijzondere techniek.

Klik hier voor meer informatie. 

Tags

RijnlandRouteTunnelWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top