Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Spectaculaire eerste editie voorronde NK Shoot Out bij Blauw-Zwart

14 mei 20212 minute read

Bij het voetbal is het traditioneel zo dat een wedstrijd die in een gelijkspel eindigt, wordt beslist door strafschoppen. Natuurlijk best wel spannend, maar ontzettend statisch en niet bepaald spectaculair. De deelnemertjes op Blauw-Zwart hebben in ieder geval laten zien dat er een alternatief is dat spannender, leuker en dus spectaculairder is: de Shoot Out.

Football Acumen is de stuwende kracht achter het NK Shootout. Het initiatief komt van Cedric van der Gun (oud speler/trainer van o.a. Ajax, Borussia Dortmund, Swansea City en ADO Den Haag) en Wouter von Brucken Fock (oud trainer van o.a. Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag). De opdracht is eigenlijk heel simpel, win het 1 tegen 1 duel met de keeper. Je krijgt als speler 10 seconde te tijd om 20 meter te overbruggen en te scoren.

Afgelopen zaterdag had Blauw-Zwart de Wassenaarse primeur om een voorronde te mogen organiseren van het Nederlands Kampioenschap Shoot Out. De verschillende spelers lieten hun techniek de vrije loop. Passeerbewegingen, verfijnde stiftjes of goed gemikte schoten leverde fraaie doelpunten op. Maar ook de keepers lieten zich niet onbetuigd en pakten bij vlagen de ballen uit hele lastige posities.

In de verschillende leeftijdsgroepen deden vele deelnemers mee. De volgende kinderen wisten een gouden ticket te winnen als winnaar van hun leeftijdsgroep;

JO8 Luke Waesberghe
JO9 Xavi van Deursen
JO10 Gijs van Straaten
JO11 Levi Vermeulen
JO12 Julius Logher
JO13 Thomas van Dam

Met de eerste succesvolle voorronde op Blauw-Zwart is het avontuur voor de kinderen die hebben gewonnen nog niet gedaan. Zij zullen zich gaan opmaken voor een landelijke finaledag. Kinderen uit heel Nederland zullen dan in hun eigen leeftijdsgroep gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap Shoot Out.
Wij wensen de Blauw-Zwart deelnemer natuurlijk heel veel succes op deze dag!

Tags

Blauw-ZwartJeugdNK ShootoutVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top