Skip to content
Fotocredit: Coöperatie De Groene Klaver

Patrijs en bollenteelt gaan hand in hand

21 mei 20212 minute read

Coöperatie De Groene Klaver gaat in de Bollenstreek 1000 meter heggen en hagen planten binnen het Patrijzenproject van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond. Dit is mogelijk dankzij projectgelden van het Actieplan Boerenlandvogels van de Provincie Zuid-Holland. Betrokken partijen zien een groeiende belangstelling bij bollentelers voor duurzaam ondernemen. Oog hebben voor de patrijs, een bollenvogel bij uitstek, hoort daarbij.

De Groene Klaver is een coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers die zich inzetten voor natuur en landschap in het agrarisch buitengebied. ANLV Geestgrond is al sinds 2017 bezig met het Patrijzenproject in de bollenstreek rond zeven clusters waar nog patrijzen voorkomen. De aanplant zal met name plaatsvinden in de De Hogeveense Polder en de Beekpolder. Door de gebiedseigen heggen en hagen te clusteren ontstaat er een netwerk van schuilmogelijkheden voor de patrijs.

De Groene Klaver werkt bij uitvoering samen met Geestgrond om dit jaar en komende jaren de juiste vervolgstappen te zetten. De monitoring van patrijzen wordt gedaan door de vele vrijwillige vogeltellers die de streek rijk is in samenwerking met de Groene Motor.

Oud bollenkweker Martien vd Poel uit Noordwijkerhout gaat, in opdracht van De Groene Klaver, geïnteresseerde kwekers in het gebied bezoeken om afspraken te maken voor de aanleg van heggen en hagen. Heb je interesse? Martien is te bereiken via het emailadres martien.vanderpoel@gmail.com

Tags

ANLV GeestgrondCooperatie De Groene KlaverPatrijzenprojectRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top