Skip to content
Fotocredit: Dierenambulance en hospitaal Den Haag

Zachtaardige Conrad en kittige Kittie zoeken personeel

12 juni 20213 minute read

Dierenambulance Den Haag zoekt nieuwe huisjes voor de katten en vogels in het hospitaal. Een agapornis die op zoek is naar een partner, een kat die de oren van je hoofd mauwt, of juist eentje die heel stilletjes is, grasparkieten op zoek naar nieuw geluk, een kat die maar één mens tegelijk kan verdragen, een verliefd koppeltje agapornissen dat alleen samen geplaatst mag worden… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt deze mooie dieren in het dierenhospitaal aan de rand van Den Haag. En ze zoeken allemaal een nieuw huisje.

Linette Eveleens van Dierenambulance Den Haag e.o.: “Gezonde katten die wij met de ambulance ophalen en die geen eigenaar lijken te hebben, brengen wij direct door naar het asiel. Katten die gewond of ziek zijn, blijven bij ons in het hospitaal. Als ze weer zijn opgeknapt, zoeken we een nieuw huisje voor hen.”

Het gaat niet alleen om huiskatten, maar in sommige gevallen ook om zwerfkatten. Of beter, ex-zwerfkatten. Eveleens: “We vangen wekelijks zwerfkatten. Zij worden gecastreerd of gesteriliseerd en als ze echt verwilderd zijn, dan brengen we hen terug naar de plek waar ze zijn opgehaald. Zwerfkattenverzorgers door heel Den Haag verzorgen hen en houden hen op afstand in de gaten. Soms zien we iets sociaals in een zwerfkat. We weten dan dat het mogelijk is om deze katten een beter leven te geven. Al kost het de nodige inspanning om de dieren te socialiseren, want zij moeten enorm wennen aan het menselijk contact. Maar uiteindelijk zie je dat er een knop om gaat en dat is het moment dat zij ook naar een echt thuis mogen verhuizen, waar het leven vele malen fijner is dan op straat.”

Alle katten in het hospitaal hebben een geschiedenis en daardoor ook een uitgebreid eisen- en wensenpakket voor de toekomst. Voor de ene kat is een tuin een harde eis, voor de andere is een tuin juist te eng, de één kan niet met andere katten of met kinderen samenleven en de ander wil juist samen met een andere kat geplaatst worden. En dan zijn er ook nog de vele vrolijke vogeltjes: agapornissen en grasparkietjes bijvoorbeeld. Zij worden óf samen geplaatst óf ze zijn op zoek naar een partner om bij in te trekken.

Zoek je een nieuwe huisgenoot? Eéntje op vier poten of ééntje met een snavel? Kijk dan eens op de website van Dierenambulance Den Haag: https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/

Tags

Den HaagDierenambulance Den HaagHospitaalHuisdierenNieuwe huisjes gezochtRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top