Skip to content

HartvoorWassenaar: Zomer versie 2021!

16 juni 20212 minute read

De zomer heeft zich gevestigd in Wassenaar. Hoera. Na een miezerig voorjaar is het nu al een paar weken gewoon ronduit mooi. Zou dit dan een van die uitzonderlijke jaren zijn dat we zo’n eindeloos lange heerlijke zomer beleven? Zo eentje dat je denkt: nu mag het ook wel even regenen. 5 minuten? Laten we het hopen. En er ook een beetje op rekenen.

Maar, voor de zekerheid, een politieke partij kan geen garanties afgeven.

Dit jaar zal de zomer vooral belangrijk zijn omdat veel mensen nog geen vakantie kunnen of willen boeken. En, wanneer mogelijk, wordt die uitgesteld tot de nazomer. Hoewel iedereen er wel even uit wil, is een vakantie thuis, vooral in Wassenaar, het eerst volgende alternatief.
Lekker op de fiets naar het strand. Alleen, met gezin of vrienden. Op momenten dat jij wil, zonder dat het een expeditie wordt waar je geen zin in hebt. En als je op het strand bent, dan is het lekker om ook even bij een van “onze” strandtenten langs te gaan. En morgen geen zin, dan niet, want een vakantie in Wassenaar duurt eindeloos.

Het is een echte rijkdom om in Wassenaar te wonen, op fietsafstand van Mijendel en de Wassenaarse Slag.

HartvoorWassenaar spant zich al jaren in om de Wassenaarse Slag te beschermen tegen massatoerisme. We hebben het gedefinieerd als familiestrand, en zo moet het blijven. Geen boulevardbeelden, en geen onvoorstelbare hoeveelheden verkeer er naar toe.
Dat geldt ook voor Meijendel. Men wil daar een recreatiepark ontwikkelen voor dagtoerisme. Daardoor komen er honderden auto’s per dag extra bij. Bovendien is het beschermd natuurgebied, dat extra belasting niet aan kan.
Voor ons liever niet. Eigenlijk.

Het is een privilege om in Wassenaar te wonen. Vanwege het strand, maar ook omdat Wassenaar heel veel groen heeft. In Wassenaar zelf, en om Wassenaar heen. Wij noemen dat de groene grachten van Wassenaar. Zonder dat het iedere dag opvalt, is het heel belangrijk voor goed, gezond en fijn leven. HartvoorWassenaar wil dan ook alle groen in Wassenaar beschermen.
Wat we helaas zien is dat er ieder jaar kleine hapjes uit weggenomen worden, en soms een grote hap, zoals bij Valkenburg. We blijven proberen om de buffer weer naar 1500m te krijgen.
HartvoorWassenaar zal zich maximaal inzetten om alle groen te behouden en nog meer verkeer tegen te gaan.

Solide en verstandig
HartvoorWassenaar, Lijst2, Henri Hendrickx
Voor een mooi dorp

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top