Skip to content
Fotocredit: Rob Jacobs

Nieuwe expositie in DUNAatelier: “Ieder een eigen kijk”

28 juni 20212 minute read

Vier kunstenaars van de Katwijkerkring tonen vanaf vrijdag 2 juli hun eigen kijk op leven en omgeving in het DUNAatelier naast de Katwijkse Boulevard. Dit keer is op de begane grond onder meer werk te zien van de Duitse schilders Sibylle Bross en Jürgen Leippert. Zij zijn beiden afkomstig uit Stuttgart. Hun schilderijen zijn te zien naast die van de Brabantse kunstenaar Rob Jacobs en van Peter Smit uit Amsterdam. In het souterrain toont Lau Heidendael, ook werkzaam in Amsterdam, zijn werken op papier.

Olieverfschilderijen op de begane grond

Sibylle Bross en Jürgen Leippert schilderen expressief, zowel vanuit gevoel als verstand. Hun werk heeft een relatie met zowel de natuur als met de abstractie. Heftig penseelwerk, gecombineerd met sprekende kleuren zijn bij beiden te vinden.

Rob Jacobs toont vooral herfstschilderijen die hij in de omgeving van zijn woonplaats schilderde samen met wat bloemstillevens.

Peter Smit is een hedendaags impressionist. Wat hij ziet geeft hij weer met losse toets. Hij werkt vanuit het licht en gebruikt vrolijke kleuren. De lijn gebruikt hij niet. Hij is een groot liefhebber van het strand wat in zijn bijdrage terug te vinden is.

Werken op papier In het souterrain

Laurens Heidendael is naast schilder ook graficus. Hij toont ingetogen werken, aquarellen die ontstaan vanuit interesse in licht en ruimte. Het onderwerp doet er voor hem niet zo toe. Subtiel kleurgebruik en grafische elementen karakteriseren zijn werk door de lineaire vormen die hij met zijn penseel maakt. Transparantie heeft de overhand en die ontstaat door toetsen in aquarel naast en over elkaar te plaatsen. Door wassingen ontstaat een abstracte indruk. Het is werk om eens goed voor te gaan zitten.

Versoepelingen

Ook na de versoepelingen i.v.m. Covid blijft de 1,5 meter afstand gelden in het DUNAatelier. In verband met de beschikbare ruimte zijn boven 15 bezoekers tegelijk toegestaan. Beneden 8.

De tentoonstelling is te zien van 2 tot en met 25 juli, van vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein, waar u (betaald) kunt parkeren.

Tags

DUNAatelierExpositieKatwijkRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top