Skip to content

Greenhouse – theater, dans en muziek in de prachtige tuinen van de Hof van Wouw

30 juni 20212 minute read

STET The English Theatre presenteert een dag vol theater, dans en muziek in de historische tuinen van de Hof van Wouw op 4 juli. Met voorstellingen van de lokale en internationale makers Joanna Lucas, Robin Nimanong, Raphael Rodan en Mushroom Mosis.

STET’s Greenhouse is een plek waar nieuwe en gevestigde makers tot bloei komen. Dit jaar zie je een gemoderniseerde Antigone-monoloog van Britse actrice Joanna Lucas, een ladyboy burlesque one-man show van danser Robin Nimanong en storytelling van Raphael Rodan (oprichter Mezrab Storytelling School Amsterdam), afgesloten met een optreden van de Haagse band Musroom Mosis.

Het programma ontstond als antwoord op de corona-crisis in de zomer van 2020 “om corona-proof nieuwe cultuur te ontdekken op een bijzondere plek. Als een minifestival, zonder drukte maar met verrassende acts in een persoonlijke setting”, aldus Tom Dello, artistiek directeur van STET.

Dit jaar vindt de tweede editie plaats. STET is opgericht in 2006, om theater te bieden aan een internationaal publiek in Den Haag. Lange tijd bestond de programmering uit Britse groepen en Shakespeare, maar, vertelt Tom, “het accent verschuift; we willen meer inhaken op de actualiteit. STET’s Greenhouse is ook ontstaan om te laten zien wat wij belangrijk vinden: nieuwe makers die geëngageerd werk maken, een nieuwe weg in slaan.”

Tags

DansDen HaagGreenhouseMuziekRegioSTETThe English TheatreTheater
Gerelateerde artikelen
Back To Top