Skip to content
Fotocredit: Louwman Museum

Tentoonstelling ‘75 jaar Wegenwacht’ in het Louwman Museum geopend

2 juli 202139 second read

Directeur ANWB Hulpverlening Rian Vreeburg heeft in aanwezigheid van Evert Louwman, de oprichter van het Louwman Museum, de tentoonstelling ‘75 jaar Wegenwacht’ geopend. Ter ere van het jubileum van de Wegenwacht heeft de ANWB een praatpaal aan het museum cadeau gedaan.

De tentoonstelling ’75 jaar Wegenwacht’ geeft een mooi beeld van de hulpverlening door de tijd, van de Harley Davidson waar de allereerste wegenwachten in 1946 op reden, BSA motoren met zijspan, de Citroën 2CV, een Wegenwacht-DAF tot de elektrische fiets. Maar ook verschillende typen praatpalen, gereedschappen en uniformen van de Wegenwacht.

De tentoonstelling ’75 jaar Wegenwacht’ is voor het publiek te zien vanaf vrijdag 2 juli tot en met zondag 5 september in het Louwman Museum, Leidsestraatweg 57 in Den Haag. Kijk voor meer informatie op louwmanmuseum.nl en anwb.nl/louwman

Overzicht 75 jaar wegenwacht

 

 

Tags

75 jaar WegenwachtANWBDen HaagLouwman museumRegioTentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top