Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: ministerie van Defensie

HMC en Ministerie van Defensie zetten goede samenwerking voort

12 juli 20212 minute read

HMC en het Ministerie van Defensie hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Het Haagse topklinische ziekenhuis is daarmee een van de zeven level-1 traumaziekenhuizen in Nederland dat samenwerkt met het Ministerie van Defensie.

De basis van de samenwerking is dat HMC medewerkers van specialistische afdelingen beschikbaar stelt aan de medische teams van het ministerie van Defensie die aan missies en trainingen deelnemen. Dat medische team bestaat vaak uit chirurgen, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten, IC-verpleegkundigen, SEH-verpleegkundigen en radiologisch laboranten. Zij worden door Defensie getraind om tijdens een oefening, ramp of missie zorg te kunnen verlenen. In ruil daarvoor zijn medische beroepsmilitairen werkzaam bij HMC als zij niet op uitzending zijn en hebben zij zo in het ziekenhuis de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

HMC Traumacentrum

Ingrid Wolf, bestuursvoorzitter van HMC, en Sharita Ramautar, internist en bestuurslid van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) ondertekenden op de Kromhoutkazerne in Utrecht namens HMC de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met luitenant-generaal Mario Verbeek. “HMC en het Ministerie van Defensie werken binnenkort 30 jaar goed samen. Ook tijdens de coronacrisis hebben we veel te danken gehad aan onze goede samenwerking met Defensie dat ons tijdens de heftigste periode heeft ondersteund,” vertelt Wolf. “We zetten deze goede samenwerking, die mooie kansen biedt voor beide partijen, graag voort. Dit past ook goed bij de statuur van het HMC Traumacentrum.”

Het HMC Traumacentrum is een regionaal level 1 multi-traumacentrum: hét centrum voor hoog complexe acute zorg en acute interventies op het hoogste niveau. HMC staat hierom bekend en investeert hier stevig in, in samenwerking met de ziekenhuizen in de regio.

Dankzij de nieuwe samenwerking wordt het aantal beroepsmilitairen dat werkzaam is bij HMC verdubbeld en gaat HMC meer reservisten beschikbaar stellen voor missies en trainingen. “De reservisten moeten aan extra hoge eisen voldoen, “vertelt Niels Jansen, clustermanager acuut bij HMC die trots is dat de overeenkomst met het Ministerie van Defensie wordt voortgezet. “Door de samenwerking met Defensie kunnen we onze kennis delen, en doordat we onze medewerkers uitdagende neventaken bij Defensie kunnen bieden zijn we een nog aantrekkelijkere werkgever. Het is fantastisch om deze unieke expertise bij HMC in huis te hebben.”

Tags

Den HaagHMC HaaglandenMinisterie van DefensieRegioSamenwerkingTraumacentrum
Back To Top