Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

District D; een uitgestrekt en gevarieerd politiedistrict

6 augustus 20212 minute read

District D, ook wel het District onder de rook van Den Haag. Binnen dit district vallen de basisteams Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp. Het gebied met de meeste inwoners is Zoetermeer in de volksmond ook wel “Sweet lake city”. Onder andere kenmerkend aan Zoetermeer is de Nelson Mandelabrug, de fiets/voetgangersbrug van 180 meter lang die door het kruisen van de A12 de wijken met elkaar verbind. Want wist je dat in Zoetermeer de wijken verdeeld zijn in cijfers en de cijfers de laatste twee cijfers van de postcode zijn??

Wil je binnen dit district echt een dag shoppen, lekker eten of een avondje uit dan ben je bij Westfield Mall of the Netherlands aan het juiste adres. Een winkelcentrum met een oppervlakte van maar liefst 117.000 m² en 280 winkels. Zin in een dagje uitleven of ontspannen vergeet dan ook zeker niet het recreatiegebied de Vlietlanden want ondanks dat het gebied tegen Leiden aan ligt valt het toch echt onder Leidschendam-Voorburg.

Een dagje strand?? Ook die kan je vinden binnen dit district. Wassenaar heeft een kust van 8 kilometer lang en veel duingebied waardoor er ook een leuke en goede samenwerking is met Dunea. Dunea dat het duingebied op zijn duimpje kent. Leuk weetje volgens een van de collega’s van Wassenaar is dat Wassenaar met Duinrell in de zomermaanden gelijk 2x zoveel inwoners (toeristen) heeft.

Een grappig weetje over Pijnacker-Nootdorp is dat ze altijd bij ons bekend staan als de 4408. Nu vragen wij ons toch af, is dit jullie geluksgetal?? Een mooi nieuwtje is dat we binnenkort onze lieftallige collega gaan afstaan aan dit mooie basisteam. Hij gaat daar aan de slag als wijkagent!!

Al met al een heel uitgestrekt gebied met zowel het stadse als oude dorpskernen met daardoor veel uiteenlopende meldingen!

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

District DPolitie WassenaarRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top