Skip to content
Schilder Hans Versfelt. Fotocredit: Maarten van Rijn

Succesvolle schildersweek in Katwijk. Veel nieuwe werken in het DUNAatelier

6 september 20212 minute read

Volgens de professionele kunstenaars was het een feest om elkaar in en rond het DUNAatelier weer te kunnen ontmoeten, nieuwe gezichten te zien en van gedachten te wisselen. Ook al werkte het weer niet helemaal mee. Een aantal schilders zocht de zee op, de golven waren zeer aantrekkelijk evenals de mooie luchten die wisselden tussen dreigend, bewolkt en zonnig. Lastig om te schilderen door het wisselende licht en vermoeiend door de harde wind die ze om de oren blies.

Sommigen zochten daarom naar onderwerpen binnen, zoals in het Katwijks Museum en bij de indoor volkstuintjes in Rijnsburg waar ze enthousiast ontvangen werden.

Wat beschutter waren ook de duinen, het Barakkenkamp langs de Wassenaarseweg en de pluktuin van Festina Lente. Zelfs de parkeergarage aan de Boulevard leverde verrassende schilderijen op, hoewel de uitlaatgassen wat minder waren om in te werken.

Het project van Jacob Kerssemakers waarvoor belangstellenden vrijblijvend een idee voor een locatie konden leveren, was een groot succes. In totaal tekende hij in aquarel zo’n veertig werken die tot 19 september beschikbaar blijven voor de ‘opdrachtgevers’ en daarna eventueel voor iedereen te koop zijn.

In totaal werden door 17 hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars 158 olieverf schilderijen van verschillende formaten en prijsklassen gemaakt.

De tentoonstelling is te zien van 4 september t/m 31 oktober. Gedurende de maand september vanaf donderdag t/m zondag van 14 tot 17 uur. In oktober is het kunstpaviljoen geopend van vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskiosk, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl

Tags

DUNAatelierKatwijkRegioSchildersweekTentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top