Skip to content
Fotocredit: Nationaal Park Hollandse Duinen

In de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen stil staan bij en genieten van het unieke en waardevolle gebied

16 september 20213 minute read

Van 25 september t/m 3 oktober vindt de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen plaats. Een week speciaal voor inwoners en bezoekers, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het gebied is.

Zoveel te ontdekken

Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom, van zee tot de laatste landinwaarts gelegen strandwal, met waardevolle natuur, bijzondere landschappen en cultuurhistorie. Maar ook met dorpen, steden en economische bedrijvigheid. De ruim 50 gebiedspartners bieden inwoners en bezoekers een week vol activiteiten om het gebied te beleven.

“Nationaal Park Hollandse Duinen is een prachtig en veelzijdig landschap. Er is zoveel te ontdekken en de Week van NPHD biedt hiervoor volop gelegenheid, dus grijp je kans en ga erop uit. Het gebied is ook van groot belang voor waterveiligheid, schoon water en de biodiversiteit. Daarom is Delfland trotse partner in de verdere ontwikkeling van Nationaal Park Hollandse Duinen.”, aldus Marcel Belt, hoogheemraad Hoogheemraadschap van Delfland.

Samen met inwoners en bezoekers
Door inwoners en bezoekers te laten ervaren hoe bijzonder het gebied is, hebben ze naast een leuk uitje, ook de motivatie om het gebied te koesteren. Zo zorgen de gebiedspartners samen met de inwoners en bezoekers voor een veerkrachtig en beleefbaar gebied.

Ook Arriva en gemeente Westland dragen daar als trotse partners graag een steentje aan bij. Annemarie Hoogeveen, Regiodirecteur West bij Arriva Nederland: “Vorig jaar zijn wij gestart met het ‘vergroenen’ van buslijn 90 (Den Haag – Lisse), door diverse duurzame activiteiten en producten in en langs de buslijn te testen. We noemen deze lijn ook wel: de Groene lijn van de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. De route doorkruist Nationaal Park Hollandse Duinen, waar de lijn natuur, stad en zee met elkaar verbindt. Om die reden zijn we vorig jaar dan ook een samenwerking aangegaan met NPHD, waarin we samen diverse activiteiten ondernemen. Een voorbeeld is het clean-up event op 25 en 26 september, waar we dit mooie natuurgebied nog mooier maken en de mensen bewust willen maken van hun eigen verantwoordelijk voor een schone leefomgeving.”

“Westland is trots om onderdeel uit te maken van Nationaal Park Hollandse Duinen. De unieke combinatie van zee, duinen en het daar achter gelegen glaslandschap, waterstructuren en dorpen van Westland dragen bij aan de diversiteit en kwaliteit van dit nationaal park. Wat ons onderscheidt, maar des te meer wat ons verbindt is de kracht van dit prachtig stuk Nederland. Het is goed om in de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen stil te staan bij en te genieten van ons unieke landschap. Met elkaar zullen we blijven samenwerken om natuur, recreatie en toerisme te blijven verbinden en te versterken.”, aldus Albert Abee, wethouder gemeente Westland.

Activiteiten Week van Nationaal Park Hollandse Duinen
De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. Denk aan veldlessen op de Zandmotor, sleepnetvissen in Noordwijk, een excursie naar de bunkers van Rijksdorp en clean-up activiteiten. Liever zelf op pad? Ook dat kan tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen met de vele ontdek-het-zelf-activiteiten. Bekijk het hele programma via www.nphd.nl/deweekvan.

Tags

ActiviteitenDe week vanNationaal Park Hollandse DuinenOntdekkenRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top