Skip to content
Fotocredit: Kunstgroep Havenaer

Open ateliers in de “Havenaer”

2 oktober 20212 minute read

De kunstenaars uit de Havenaer, het rode bakstenen complex aan de Havenkade, hebben niet stil gezeten tijdens de Corona-epidemie. Maar wat hebben zij het gemist om hun kunst te delen met anderen. Daarom organiseren zij op 9 en 10 oktober open atelierdagen, in de buitenlucht. Iedereen die belangstelling heeft is welkom tussen 12.00-16.00 uur bij de ateliers aan de waterkant van de Havenaer (Johan de Wittstraat/Hofcampweg in Wassenaar) voor een ontmoeting met de kunstenaars en hun werk.

Ella van Elck, Willeke Elderman, Hans Gussekloo en Wierd Wagenmakers ontvangen u daar. Ella van Elck maakt realistische schilderijen in olieverf. Zij laat zich daarbij inspireren door wat de dag haar brengt. Haar werk is kleurrijk en geestig, of het nu gaat om mensen, dieren of dagelijkse dingen.
Hans Gussekloo maakt naast schilderijen ook ruimtelijke objecten in glas. Het werken met glas spreekt hem aan omdat het veel ruimte biedt aan het onverwachte, net als het schilderen. Wierd Wagenmakers is opgeleid aan de Academie Minerva in Groningen. Hij maakt grafiek en schildert imponerende aquarellen van berglandschappen. De afgelopen jaren laat hij zich ook inspireren door Wassenaar en omgeving (huizen, duinlandschappen).

Tenslotte kunt u originele beelden van Willeke Elderman bewonderen. Zij werkt met passie in diverse steensoorten. Incidenteel maakt ze ook tekeningen, collages en gemengde technieken.

 

Tags

Kunstgroep HavenaerOpen atelierdagenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top