Skip to content
Fotocredit: Marjanne van der Velde

Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging langzaam op stoom in de eerste wedstijd van het seizoen

26 oktober 20212 minute read

Eindelijk, na slechts één wedstrijd in het vorige (corona)seizoen stond er vrijdag 15 oktober voor het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, sinds 1,5 jaar weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen VCS uit Sassenheim. Na aanmoedigen van het WVV meidenteam die op een vroeger tijdstip hun wedstrijd speelden en de eigen warming-up werden door het mix team de eerste wedstrijdballen geslagen.

De start was moeizaam. De WVV-ers, Irene, Kirsten, Peggy, Erik, Mathieu, Rik en Ruud, lieten zich aanvankelijk aftroeven door het eveneens met groot enthousiasme gestarte VCS. Zij hebben zich uiteraard eenzelfde lange tijd kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Door vooral de goede service bij VCS, die WVV in eerste instantie niet goed onder controle kreeg, werd WVV, met een tussentijdse score van 15-23, op een achterstand van 8 punten getrakteerd. Echter door een uitstekende servicebeurt van Mathieu Prins kwam WVV terug en hoe. Zelfs met een door VCS aangevraagde time-out lukte het niet zijn service-serie te breken. In no time kwam WVV op gelijke hoogte, 23-23. Helaas ging deze eerste set met 24-26 toch naar VCS.

Het hogere tempo waarmee WVV zich in de volgende sets in de wedstrijd terugvocht leidde tot beter volleybal. Goede servicebeurten en smashes van Erik, Mathieu en Ruud volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Een service ace van Ruud werd zelfs gevierd met een gezamelijke dive van het WVV team in het midden van het speelveld. Dit enthousiasme bleef de hele verdere partij de toon voeren. Het in deze fase van de wedstrijd goed georganiseerde spel van beide teams maakte dat er lange rally’s van wel minuten lang ontstonden.

Op karakter en door net even beter zijn dan VCS won WVV de volgende 3 sets. Zo kwam het dat met de winnende set scores van 25-13, 25-20 en 25-16 de wedstrijdwinst met 3-1 naar WVV ging. Ook al laten de eindstanden van set 2 en 4 iets anders zien, de spanning tijdens de strijd om die set winsten was ruim aanwezig. Juist iets waarom de WVV-ers opgetogen konden napraten over deze uitdagende wedstrijd.

Ook Volleyballen? De eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tags

mix1VolleybalWassenaarWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top