Skip to content
Fotocredit: PR

Katvanger speelt op 17 november in Villa Ockenburgh

8 november 20212 minute read

Op zondag 21 november speelt het blues-roots trio Katvanger in Villa Ockenburgh in Den Haag.

Over Katvanger:

Katvanger is een uit de blues gevormd trio – een Amerikaanse ‘frontman’, een Belgische gitarist en een Nederlandse bassist – dat zowel letterlijk als figuurlijk grenzen overschrijdt, intussen beschikkend over een imposante verzameling van moeilijk te categoriseren eigen composities. Sommigen zullen spreken van ‘roots’ of ‘Americana’, maar Katvangers eclectische eigenzinnigheid tart iedere beschrijving: met een samenzweerderige knipoog spreken ze zelf over twijfelachtige blues, onontwarbare roots, namaak-country & western en uit toeval gevormde jazz. Hun muziek en teksten grijpen terug op klassieke bluesthema’s als pijn, bedrog en eenzaamheid maar leveren tezelfdertijd ironisch commentaar op actuele politieke en sociale kwesties. Zo nu en dan gooien ze er voor de afwisseling een blues-klassieker of een obscure cover tussendoor.

About Katvanger:
Katvanger is a blues-tinged trio – an American frontman, a Belgian on lead guitar, and a Dutch basss player – that crosses borders both literally and figuratively with a mix of original compositions that cannot be easily pigeonholed or labeled. Some might call it roots or Americana, but in fact, Katvanger’s idiosyncratic eclecticism defies easy description, and with a conspiratorial wink, they’ve often described it as dubious blues, twisted roots, counterfeit country & western, and improbable jazz. With songs and stories that may recall the classic blues themes of pain, betrayal and abandonment, or may offer ironic commentary on the political and social issues of the day. And then, just for a change, they throw in a blues standard or an obscure cover.

Katvanger
Zondag 21 november, van 16:00 – 18:00 uur

Villa Ockenburgh
Monsterseweg 4, Den Haag

Tags

Blues rootsConcertDen HaagKatvangerMuziekRegioVilla Ockenburgh
Gerelateerde artikelen
Back To Top