q Cheque Rabo Clubsupportactie voor restauratie kipwagens - Wassenaarders.nl Skip to content

Cheque Rabo Clubsupportactie voor restauratie kipwagens

24 november 202148 second read

Zaterdag 20 november jl. heeft het zoontje van Rogier Gardien van de Rabobank een cheque van € 1.267,51 uit de jaarlijkse Rabo Clubsupportactie overhandigd aan Ap Hoogendoorn en Gerard de Graaf van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Met deze bijdrage kan Stoomtrein Katwijk Leiden een aantal kipwagens uit hun collectie restaureren om ze straks in te kunnen zetten in het vernieuwde en uitgebreide buitenmuseum.

Deze kipwagens zijn in 1983 overgenomen van aannemersbedrijf Strijland uit Uithoorn. De wagens zijn gebouwd door Spoorijzer Delft. Spoorijzer was de grootste fabrikant smalspoormaterieel in Nederland. Deze wagens zijn bijna een eeuw oud en inmiddels hard toe aan een grote onderhoudsbeurt.

Kipwagens werden in de eerste helft van de twintigste eeuw overal in Nederland gebruikt voor vervoer van zand en klei, onder andere in de Katwijkse duinen en bij de Katwijkse Kalkzandsteenfabriek. Aannemers gebruikten ze voor de aanleg van wegen en kanalen.

De vrijwilligers van Stoomtrein Katwijk Leiden zijn blij met deze gift en danken alle mensen die gestemd hebben voor dit project.

Tags

chequeRaboClubsupportRegioStoomtrein Katwijk Leiden
Gerelateerde artikelen
Back To Top