Skip to content
Fotocredit: Daniëlla van Bergen

HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum klaar voor eerste bevallingen

27 november 20213 minute read

‘Gastvrijheid en patiëntvriendelijkheid staan bij ons voorop’. Vanaf komende zondag 28 november wordt het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum op locatie HMC Westeinde in gebruik genomen. In dit moderne en comfortabele gebouw komt de zorg voor (aanstaande) zwangere vrouwen, ouders/verzorgers en kinderen tot 18 jaar zoveel mogelijk samen.

In het Moeder- en Kindcentrum verzorgt HMC dag en nacht deskundige zorg aan (aanstaande) zwangere vrouwen, (moeders van) pasgeborenen, kinderen tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. “In het Moeder- en Kindcentrum is vierentwintig uur per dag een specialistisch team aanwezig,” vertelt Naomi Nathan, clustermanager Moeder en Kind van HMC. “Onze zorgverleners bieden optimale zorg en stemmen die af op ieders persoonlijke situatie. Het draait bij ons om family integrated care. Dat houdt in dat de zorg niet alleen óver het kind en de ouders gaat, maar dat zij er actief bij worden betrokken.”

Zorgmedewerkers getraind
De afgelopen maanden zijn alle medewerkers van het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum wegwijs gemaakt in het nieuwe gebouw en getraind, zodat zij vanaf dit weekend optimale zorg kunnen bieden. Vanaf zondag gaan de eerste moeders in het nieuwe centrum bevallen. Iedereen die tijdens het verhuisweekend in HMC Westeinde is opgenomen, wordt zaterdag verhuisd naar zijn of haar gloednieuwe kamer. De patiënten verhuizen in hun eigen bed, begeleid door een verpleegkundige, verhuizer en een logistiek medewerker. “We hebben speciaal voor de verhuizing liften beschikbaar gemaakt en omdat het Moeder- en Kindcentrum aan het gebouw van HMC Westeinde vastzit hoef je niet naar buiten,” legt Nathan uit. “Een kind kan op de oude kamer ontbijten en in de avond op de nieuwe kamer dineren.”

Kinderadviesraad
Dat de patiënt centraal staat in het Moeder- en Kindcentrum is terug te zien in de inrichting van het gebouw. Een kinderadviesraad, dat bestaat uit kinderen uit Den Haag van 10 tot 17 jaar, heeft meegedacht over de inrichting van de kinderafdeling in het Moeder- en Kindcentrum. Verschillende ruimtes, kamers en suites zijn met Haagse thema’s ingericht. Je ziet Haagse dieren en Haagse sporten terug in het Moeder- en Kindcentrum en bevallen kan in een kamer in Haagse sferen, zoals op het strand en bij het Kurhaus. Op advies van de kinderen is bij de balie een opstapje gemaakt zodat ook zij goed kunnen zien wat daar gebeurt.

Eenpersoonkamers en bevalbaden
Het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum is een belangrijke eerste mijlpaal in de vernieuwbouw van HMC Westeinde. Het moderne gebouw beschikt over eenpersoonssuites en moderne bevalbaden waardoor iedereen die dat wil altijd in bad kan bevallen.

De kamers zijn afgestemd op ieders omstandigheden en wensen. Eenpersoonssuites zijn ingericht in huiselijke sfeer, met voldoende daglicht. “Ouder en kind kunnen dag en nacht bij elkaar zijn,” vertelt gynaecoloog Kim Boers. “We weten hoe belangrijk dit is. Onze suites bieden bovendien voldoende ruimte en faciliteiten voor alle medische verzorging: niemand hoeft de kamer uit om te douchen of om de baby te voeden of te wassen. Een kort of lang verblijf, of op bezoek bij familie? We maken het iedereen in het Moeder- en Kindcentrum zo comfortabel mogelijk. Gastvrijheid en patiëntvriendelijkheid staan bij ons voorop.”

 

Tags

Den HaagHMC HaaglandenHMC Sara de BronovoHMC WesteindeMoeder- kindcentrumRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top