Skip to content
Fotocredit: Nikolaus Störtenbecker/DunAatelier

Katwijkerkring exposeert in het DUNAatelier

29 november 20212 minute read

Professionele kunstenaars die schilderen in de buitenlucht kunnen lid worden van de Katwijkerkring. Meestal zijn dit kunstenaars die door de jaren heen op uitnodiging van de stichting Kunstvereeniging Katwijk hebben deel genomen aan het jaarlijkse zomerevenement “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee”. Een aantal maanden per jaar organiseren zij tentoonstellingen in het DUNAatelier, te vinden op het Duinplein aan de zeezijde van de Katwijkse Boulevard.

“Unter freiem Himmel”

Twaalf leden van de groep kunstenaars die bekend staan onder de naam “Norddeutsche Realisten” zijn eind dit jaar te gast bij de Katwijkerkring in het DUNAatelier.

Deze groep schilders uit Noord-Duitsland bestaat sinds 1989 en werkt graag samen ‘En Plein Air’. De basis voor hun activiteiten ligt in het Duitse Schleeswijk-Holstein waar ze zowel in de natuur, zoals op Helgoland, als in de steden zoals Kiel, Lübeck en Rensburg hun ezels buiten opstellen. Zij schilderen naar de waarneming en exposeren regelmatig met elkaar. Die waarneming is persoonlijk getint zodat hetzelfde onderwerp verschillende interpretaties kan opleveren. Bepaalde aspecten worden door de een wel van belang geacht terwijl een ander ze negeert. De groep hanteert dus geen vaste gemeenschappelijke stijl, wel zijn allen wars van “modes” in de kunst.

Een aantal van de Norddeutsche Realisten nam in het verleden deel aan het jaarlijkse evenement “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee” en is ook lid van de Katwijkerkring. Vrijwel de hele groep exposeert tot en met 9 januari in het Katwijkse DUNAatelier.

Wanneer: 3 december t/m 9 januari 2022, vrij t/m zo 14.30 tot 16.30 uur

Ivm covid nemen we de 1.5 meter afstand in acht en zijn coronacheck en mondkapjes verplicht.

Website: www.schilderenaanzee.nl

Tags

DUNAatelierExpositieKatwijkNorddeutsche RealistenRegioSchilderen aan Zee
Gerelateerde artikelen
Back To Top