Fotocredit: Marjanne van der Velde

Winst voor mix 2 en gelijkspel mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

29 november 20212 minute read

De start voor de WVV mix 1 tegen Merenwijk 1 was flink rommelig omdat opeens bleek dat er maar 5 spelers de wedstrijd konden spelen. Gelukkig was Jim Wang (uit mix2) bereidt om in de eerste set in te vallen. Door onwennigheid in de opstelling, ontstonden er misverstanden. Hulde hoe Jim zich het spelsysteem eigen probeerde te maken. Samen met het energie vretend coachen bracht dit het set verlies met 16-25.

Gelukkig kon in set twee onze vaste speler Matthieu Prins invallen. Zijn scheidsrechterfunctie kon hij overgedragen aan de toevallig aanwezige oud WVV voorzitter en scheidrechter, Marc Schimpf. Nu WVV weer in de vaste opstelling kon spelen, werd de set met 25-15 gewonnen. Ook de derde set werd overtuigend gewonnen (25-12) en stonden we in sets met 2-1 vóór. Dit moest perspectief geven voor de vierde set. Het tegendeel was waar.

Na veel persoonlijke fouten en regelmatig servicefouten gaven we onze redelijk riante voorsprong weg. Bij de stand 23-23 kwam het er op aan. Door slordigheden bij WVV lukte het Merenwijk om uiteindelijk de set winnend met 23-25 af te sluiten. Alsnog een 2-2 gelijkspel waarop gezien de strubbelingen bij de start van de wedstrijd WVV best tevreden kon zijn. Dank aan WVV mix 2 en Marc Schimpf. Zonder hun had WVV dit resultaat nooit kunnen bereiken.

De WVV mix 2 was tegen Merenwijk mix 3 uitstekend op dreef. Al snel wist WVV een royale voorsprong te nemen en stoomde zij vrolijk door naar een 25-15 eerste setwinst. Oeff, in set 2 had WVV een slechte start… 4-7. Het duurde tot 14-14 eer de stand weer gelijk getrokken was. WVV had daarna alles weer onder controle. Setwinst met 25-18. Set 3 was er weer één waar WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk altijd zo naar uitkijkt….spanning tot de laatste bal. En die kwam want via 18-18 stond er 24-24 op het scorebord. In de zenuwachtige situatie die dan ontstaat was WVV uiteindelijk de beste, 26-14. Set 4 was vervolgens min of meer een formaliteit. Merenwijk had zijn energie volledig verbruikt, 25-13. Een keurige 4-0 winst voor WVV.

Wil jij ook volleyballen? Kom woensdagavond naar sporthal De Schulpwei en doe mee. We beginnen om 20:15 uur. Zie ook op www.wvv-wassenaar.nl