Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: GGD

Boostercampagne versneld; maak online uw afspraak

15 december 20212 minute read

De corona boostercampagne wordt versneld. Een van de gevolgen is dat de periode tussen de laatste vaccinatie en de booster is verkort. Zestigplussers kunnen vanaf vandaag een afspraak maken als de laatste vaccinatie tenminste 3 maanden geleden was. Dat kan alleen online. Bellen is nu, vanwege de drukte, niet mogelijk.

Omikron
Nederland hield tot voor kort nog 6 maanden aan na de laatste vaccinatie. Vanwege de snelle verspreiding van de Omikron-variant wordt dit interval nu ingekort naar 3 maanden. In het belang van de volksgezondheid krijgen hierdoor snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19. Het Europees geneesmiddelenbureau EMAEuropean Medicines Agency gaf eerder dit jaar groen licht voor een boostervaccinatie 3 maanden na de laatste basisvaccinatie.

Ook 3 maanden na positieve test
Wie na de laatste vaccinatie positief getest is op corona moet ook 3 maanden wachten met het plannen van een afspraak. Ook dit was voorheen 6 maanden.

Hulp bij afspraak online
Mensen die hulp nodig hebben bij het online inplannen van de afspraak kunnen gebruik maken van de uitlegfilm. Ook zijn er stap-voor-stap handleidingen. Deze middelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ook kan men terecht bij de bibliotheek.

Voorkom overbelasting callcenter GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst
De GGD roept op om de afspraken online in te plannen om overbelasting van het callcenter te voorkomen. Ook partnerprikken worden niet meer ingepland. Door de honderdduizenden oproepen per dag staat het callcenter onder extreme druk en kan het geen extra telefoontjes meer aannemen. Daarbij moeten worden voorkomen dat het landelijke telefoonnetwerk in de problemen komt.

Tags

BoosterprikGGDOmikronRegioRIVMVaccinatieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top