Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO7-1 is niet te stoppen en is nu ook winterkampioen!

17 december 20212 minute read

Afgelopen zaterdag was sportpark Adegeest in Voorschoten de locatie waar de boys van de JO-7-1, Jack, Pim, Joshua, Chris, Brendan, Zakariya en Bowis, voor de 2e keer in ruim 3 maanden tijd het kampioenschap op hun naam konden gaan schrijven. Vanaf begin september hebben ze 41 wedstrijden gespeeld en…… 41 gewonnen, waarbij er gemiddeld per zaterdag ca 20 keer gescoord werd en de verdediging het aantal tegengoals tot een minimum wist te beperken. Ik denk dat er maar weinig teams deze statistieken kunnen overleggen!

De JO-7-competitie is dit jaar door de KNVB opgericht, zodat er ook voor deze leeftijdscategorie in competitievorm kan worden gevoetbald. De teams zijn ingedeeld in een poule van 4 en iedere zaterdag wordt bij een vereniging een toernooi gespeeld: kleine veldjes, kleine doeltjes zonder keeper en met een wedstrijdduur van 10 minuten.

Fase 1 liep van begin september tot medio oktober. Deze wedstrijden werden ruimschoots gewonnen, zodat de mannen zich ‘herbstmeister’ mochten noemen. Daarna werden de teams opnieuw ingedeeld en afgelopen zaterdag eindigde fase 2. Wederom werden alle wedstrijden ruimschoots gewonnen en was het dus overduidelijk: JO-7-1 is de terechte ‘winterkampioen’.

Vorig jaar verrichtten de boys hun kunsten nog op de woensdagmiddag en zaterdagochtend bij de Kabouters. Het is een heel leergierige groep jongens van (inmiddels allemaal) 6 jaar die in de afgelopen maanden met heel veel enthousiasme en, het allerbelangrijkste, veel spelplezier, enorme progressie hebben geboekt.

Vanaf 1 januari 2022 worden we in een hogere leeftijdscategorie ingedeeld en worden we het nieuwe team JO8-4. De boys kunnen dus aan de bak, maar met dezelfde inzet en spelplezier zijn de trainers ervan overtuigd dat het ze zeker gaat lukken.

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO-7VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top