Skip to content
Fotocredit: PR

Winterse stoomritten met oliebollen en glühwein

17 december 20212 minute read

Van maandag 27 december tot en met donderdag 30 december a.s. kunt u bij de Stoomtrein Katwijk Leiden genieten van winterse stoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na de treinrit trakteert het museum u op overheerlijke oliebollen met glühwein of warme chocolademelk. Elk huishouden krijgt een eigen compartiment. Reserveren via de website van het museum en het tonen van een Corona-toegangsbewijs en legitimatie boven de 13 jaar is noodzakelijk. 

Spectaculaire stoomwolken

Ook dit jaar organiseert Stoomtrein Katwijk Leiden weer speciale ritten in de kerstvakantie. Deze ritten onder winterse omstandigheden leveren altijd spectaculaire stoomwolken op. Dat staat garant voor prachtige sfeervolle foto’s. Geen wonder dat deze winterritten altijd erg populair zijn. Maak het mee en geniet van de sfeer van toen!

Veilig mee met de trein

Elke dag worden vijf ritten gereden. Alle treinen vertrekken om het hele uur. De eerste trein vertrekt om 11.00 en de laatste trein vertrekt om 15.00 uur. U kunt de kaartjes vooraf kopen via de website. Elk huishouden krijgt dan een eigen compartiment in het rijtuig. Als uw op uw plaats bent, mag het mondkapje af. De oliebollen, glühwein of chocomel worden geserveerd in de rijtuigloods. In deze geventileerde ruimte staat u beschut en kunt u op afstand genieten van de traktatie.

U kunt het museum verlaten via het hek tegenover het museumgebouw. Op deze wijze draagt het museum bij aan een veilig bezoek. Bij aankomst in het station wordt gevraagd naar uw reservering. Voor u het station binnentreedt, wordt gevraagd naar het Corona-toegangsbewijs van alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan voorgaande jaren. Wacht dus niet te lang met boeken. Mocht de overheid besluiten tot een lockdown, of als de musea gesloten worden, dan stort het museum het bedrag van de reservering weer terug op uw rekening.

Toegangsprijzen en vertrektijden

Een toegangskaartje kost € 10,00 voor volwassenen.

Kinderen van 4-12 jaar betalen € 8,00.

Kinderen jonger dan 4, mogen gratis naar binnen.

Op vertoon van je kaartje krijg je een oliebol en, naar keuze, een glas glühwein of chocolademelk.

Vanwege de weersomstandigheden wordt niet gereden met de dieseltrein met open wagens.

 

Tags

GlühweinOliebollenRegioStoomrittenStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgse meerValkenburgZH
Gerelateerde artikelen
Back To Top