Skip to content

XXL-vaccinatielocatie World Forum open voor de boosterprik

22 december 20212 minute read

GGD Haaglanden opent vandaag een XXL-vaccinatielocatie voor boosterprikken. Door ingebruikname van de locatie World Forum kunnen in de regio 15.000 boosterprikken per dag worden gegeven. De minister van VWS wil dat voor eind januari iedereen boven de 18 jaar een boosterprik krijgt. Met de opening van de nieuwe XXL-vaccinatielocatie kan GGD Haaglanden aan deze opdracht voldoen.

XXL
World Forum is een zogenoemde XXL-locatie. De locatie heeft een oppervlakte van 3,5 duizend vierkante meter. Door de grootschalige opzet kunnen meer mensen sneller worden geprikt.

Zeven locaties voor boosterprik
GGD Haaglanden is in volle operatie om de boosterprik te geven. Een boosterprik is mogelijk op een van de zeven vaste locaties in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Rijswijk en ’s-Gravenzande. De priklocaties zijn ook tijdens de feestdagen open. Tijdens de feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Hier vind je een overzicht van locaties en openingstijden.

Robert Schaafsma, plaatsvervangend DPG: “We draaien nu op volle toeren. GGD Haaglanden en alle andere GGD’en in Nederland werken hard om iedereen die daarvoor aan de beurt is een boosterprik te geven. Ik roep iedereen op om deze extra bescherming te halen, voor jezelf en je naasten. Laten we voor elkaar blijven zorgen, zeker in deze tijd.”

Alleen op afspraak
Afspraak maken
Op de website van de Rijksoverheid kan je bekijken of je geboortejaar aan de beurt is. Is je geboortejaar aan de beurt? Maak dan nu een afspraak. Dit kan online. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Ben je digitaal niet zo vaardig? Vraag iemand om je te helpen, of gebruik de uitlegfilm. Deze vertelt je stap voor stap hoe je online een afspraak maakt. Het heeft géén zin een afspraak te maken als je geboortejaar nog niet aan de beurt is. De ingeplande afspraken worden iedere dag gecontroleerd.

Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden voor de boosterprik:

  • Je kunt deze extra prik halen vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie (en het moment waarop je dus volledig gevaccineerd was). Of 3 maanden na je laatste besmetting met covid-19.
  • Je bent thuiswonend. Als je in een zorginstelling woont, hoef je geen contact op te nemen met GGD Haaglanden. Je krijgt dan een uitnodiging via je instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • Je krijgt je extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Eerste en tweede prik
Voor het halen van de eerste of tweede prik blijft vrije inloop mogelijk op een aantal locaties in de regio.

Tags

BoosterprikDen HaagGGD HaaglandenRegioXXL Vaccinatielocatie
Gerelateerde artikelen
Back To Top