Skip to content
Pieter van der Ham (2e van links).Fotocredit: Stoomtrein Katwijk - Leiden

Wassenaarder Pieter van der Ham zwaait af als voorzitter Stoomtrein Katwijk Leiden

31 december 20212 minute read

Wassenaarder Pieter van der Ham (op de foto 2e van links, naast de Katwijkse burgemeester) neemt binnenkort afscheid als voorzitter van Stoomtrein Katwijk Leiden. Na 31 jaar voorzitterschap geeft hij het stokje over aan René le Clercq. Dat meldt het Leidsch Dagblad. 

Het Smalspoormuseum aan het Valkenburgse Meer heeft sinds 1993 een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Voorlopig hoogtepunt vormt de aanleg van een ontbrekende kilometer smalspoor, waardoor bezoekers vanaf april 2022 in een oude stoomlocomotief het héle meer rond kunnen rijden.

Zodra je het station van het Smalspoormuseum binnenstapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Langs het perron staat een oude locomotief met haar antieke houten rijtuigen al op je te wachten. De conducteur blaast op zijn fluit en als de machinist gas geeft, zet de locomotief zich brommend in beweging. Hard gaat het niet. Het is een echt boemeltreintje dat veel opa’s en oma’s nog kennen uit hun jeugd. Die sfeer van toen beleef je bij de Stoomtrein Katwijk Leiden nog steeds.

Je ruikt, kijkt en geniet van de sfeer van vroeger, toen de stoomtrein in Nederland nog zorgde voor het vervoer van mens en product. Inmiddels is dat allemaal voltooid verleden tijd. Maar bij de Stoomtrein Katwijk Leiden ontdek je hoe belangrijk het spoor ooit was.

Lees hier het gehele artikel met scheidend voorzitter Pieter van der Ham. 

Bron: Leidsch Dagblad / Stoomtrein Katwijk Leiden

Tags

Pieter van der HamRegioSmalspoormuseumStoomtrein Katwijk LeidenValkenburg
Gerelateerde artikelen
Back To Top