zaterdag 25 september 2021

P Politiek

Wanneer gaat de eerste paal erin voor de nieuwe sporthal?

Het is alweer een tijdje geleden, dat de gemeenteraad het budget goedkeurde voor een nieuwe sporthal (mid 2019) en daarmee het startsein gaf voor de ontwikkeling van de nieuwe hal op de plaats van de oude Kievitenhal . Het had aardig wat tijd gekost om tot een besluit te komen en in welke format, dus het idee was dat er nu wel vaart in gezet zou worden. En ja, de format was niet de makkelijkste. De hal komt in plaats van de oude hal, de grond is niet van de gemeente, maar van een derde partij, er zijn verschillende sportverenigingen bij betrokken en dan is daar ook nog de exploitatie van de hal. Maar met alle neuzen in dezelfde richting en het basis idee goed uitgewerkt, had nu de sloop en bouw afgelopen december al moeten beginnen!

Helaas, niets is minder waar! We zijn nu ruim anderhalf (!) jaar verder en jammergenoeg is er nog geen bouwactiviteit te bespeuren op het terrein van de Kieviten. Er ligt een fantastisch ontwerp, met plaats voor alle binnensportverenigingen die Wassenaar rijk is, twee zaalhockeyvelden en eveneens zaalvoetbalvelden, een mooie ruime kantine op de eerste verdieping en veel zitplaatsen aan de buitenzijde (tribune), om gezellig een drankje te drinken, terwijl je geniet van de sport, die binnen en buiten plaatsvindt. Echt een hal waar Wassenaar de komende jaren trots op kan zijn!

Echter, het is niet makkelijk om aan te geven wat nu de obstakels zijn en wat een simpele oplossing voorwaarts zou zijn. Het is en blijft mensenwerk, maar het is nu wel zaak om iedereen weer op dezelfde lijn te krijgen. Er was een principe akkoord tussen de betrokken partijen en het CDA roept dan ook iedereen zich daar aan te houden. Verder uitstel is niet gewenst en kan heel vervelende gevolgen hebben en dat wil niemand. Raadslid Wim Koetsier: “We zijn zo dicht bij de eindstreep, het mag gewoon niet meer fout gaan. De Wassenaarse binnensporter verdient een nieuwe accomodatie, die voldoet aan de huidige tijd. Het kan toch niet zo zijn dat een klein meningsverschil de hele hal op losse schroeven zet? Dat is niet te accepteren en doet alle sporters in Wassenaar tekort!”.

Sporthal nieuw