maandag 03 oktober 2022

S Sport

Veel beweging op ons complex

Er komt steeds meer licht op onze club, letterlijk en figuurlijk. Afgelopen week is er begonnen om alle lampen van de terreinverlichting te vernieuwen, wat betekend dat we nu nog beter en goedkoper licht krijgen dan we al hadden. Er veranderd veel in de wereld van LED-verlichting. Onze verlichting is ruim 2 jaar geleden aangelegd en nu was er de mogelijkheid om met vele subsidies alles weer klaar te maken voor de toekomst zonder dat het de club geld kost. Dus daar hebben wij gretig gebruik van gemaakt. Niet dat dit even appeltje eitje betekende, maar met onze terreinbaas Kees Riem en onze penningmeester Kees Harberink is het wel voor elkaar gekomen. Complimenten, mannen.

En ja, er is iets meer ruimte gekomen om met meer, maar met in achtneming van alle regels, te kunnen voetballen en dat zie je ook. In het weekend zijn alle velden bezet en niet alleen met

Blauw-Zwarters die hun contributie hebben betaald! Want dat is nog wel een dingetje. Er is nog een aantal leden dat de contributie niet heeft voldaan en dat vind ik jammer. We zijn op de achtergrond bezig om te kijken of we voor iedereen iets kunnen doen. Dat heeft mede te maken of wij verder geholpen worden door de overheid en of we onze vaste kosten allemaal kunnen voldoen, want die gaan ook gewoon door.

Een flinke schade hadden we door de storm. Ons scorebord en een dug-out hebben flinke schade opgelopen waar de verzekering wel een deel van gaat betalen, maar een deel is voor rekening van de club!
De kleedkamers voor de dames zijn ook al bijna gereed. Met dank aan Toine l’’Ami die alles keurig in de verf heeft gezet, waardoor onze nieuwe aanwinst straks met volle trots geopend kan worden.

Nu hopelijk heel snel weer voldoende ruimte waardoor iedereen weer kan voetballen, want met het mooie weer op komst en al die ruimte die wij hebben moeten we toch kunnen ballen en weer even lekker met elkaar op het terras bij kunnen praten. Wat zou dat fijn zijn! Eén ding is zeker en vast: de club is er helemaal klaar voor, zowel binnen als buiten. Dus beste beslissende artsen geef een GO om te sporten, dat scheelt veel patiënten in de toekomst!

Graag wil ik een woord van dank richten aan de Stichting Leergeld en die mensen die hier achter zitten, want zij zorgen toch maar dat iedereen die wil voetballen ook kan voetballen. Een geweldig initiatief waar wij als Blauw-Zwart zeer dankbaar voor zijn.
Met en voor elkaar. Prachtig dat dit kan en mede hierdoor hebben we ruim 45 aanmeldingen van jeugdigen die willen voetballen, en dat is een goede zaak.

En als laatste, beste mensen, we zijn er bijna! Nog een kleine 100 dagen en dan bestaat de club 100 jaar. Er zijn nog loten en goudstaafjes beschikbaar, te verkrijgen bij Chris Theil op de Windlustweg. U weet wel, de superschoenmaker van ons dorp met ook het grootste assortiment schooltassen en nog veel meer. Spreek hem aan en koop een lot, of goudstaaf met uw naam of die van uw bedrijf. Kosten 1 euro per Blauw-Zwart jaar.

Even weer tot zover.

Met een vriendelijke voetbalgroet van uw voorzitter,,

A.P.C. (André) van Herk