zaterdag 08 mei 2021

P Politiek

GroenLinks Wassenaar deelt gratis bloemzaad uit: “we helpen de bij en maken het dorp kleurrijk!”

Het gaat slecht met de bijen in Nederland: meer dan de helft van de 359 bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Door de intensieve landbouw en betegelde tuinen zijn er steeds minder bloemen. Dat is niet alleen vervelend voor de bij zelf, ook voor de mens is dat een probleem: bijen bestuiven namelijk een groot deel van ons voedsel. GroenLinks Wassenaar helpt daarom bloem, bij én mens door gratis biologisch bloemenzaad van The Pollinators uit te delen.

Op 22 april worden de Nederlandse bijen een handje geholpen door de vrijwilligers van Nationale Zaaidag: het doel is om met maar liefst 1500 mensen bloemenzaden te zaaien. Bijvoorbeeld in een plantsoen, in de tuin of langs de weg. Door het hele land zijn er daarom bijenvoedselbanken, waar je gratis een zakje met een gevarieerde biologisch bloemenmix kan halen.

GroenLinks Wassenaar sluit zich dit jaar aan bij de Nationale Zaaidag als distributiepunt. “Als GroenLinks zetten we ons al jaren in voor de natuur in Wassenaar”, vertelt commissielid Susanne van Eps-Habibe. “Zakjes bloemenzaad uitdelen is een simpele maar goede manier om de bij te helpen en heel Wassenaar daarbij te betrekken. We helpen de bij en maken het dorp kleurrijk!”

Je kunt gratis een zakje biologisch bloemenzaad reserveren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een WhatsApp-bericht te sturen naar 06-25076372. Je kan ook langskomen op zaterdag 17 april vanaf 10 uur op Groot Hoefijzerlaan 19 of Lodesteijnstraat 27.

Meer afhaalpunten staan op www.nudge.nl. Doe je ook mee ?
Fractie GroenLinks Wassenaar