dinsdag 27 juli 2021

P Politiek

Word GROENLINKS-kandidaat voor gemeenteraad!

GroenLinks Wassenaar zoekt kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Wassenaarders - die gemotiveerd zijn om bij te dragen aan een stevige groene, progressieve en sociale politiek in Wassenaar. Met name vrouwen en jongeren worden uitgenodigd om te reageren. Die mogen getalsmatig immers wel wat beter vertegenwoordigd worden in de gemeenteraad.

16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Wassenaar wil volgend jaar met een sterke kandidatenlijst die verkiezingen in. Om een nog betere keuze voor een actieve en betrokken raadsfractie mogelijk te maken zoeken we kandidaten uit alle geledingen van de samenleving. Kandidaten die de uitdagingen waar Wassenaar voor staat progressief, groen en sociaal vorm willen geven. We roepen iedereen die zich hierdoor aangespoord voelt op om zich aan te melden. Ook als je nu - nog - geen lid bent.

Vrouwen en jongeren
We richten ons met name ook tot vrouwen. Die zijn sinds de invoering van het algemeen vrouwenkiesrecht in respectievelijk 1917 (passief) en 1919 (actief) weliswaar al meer dan honderd jaar verkiesbaar, maar hun getalsmatige vertegenwoordiging in gemeenteraden is nog steeds niet in verhouding. Ook niet in de gemeenteraad van Wassenaar. Zoals ook de stem van jongeren wel wat beter vertegenwoordigd mag worden. Tijd voor verandering dus!

Aanmelden tot en met 30 mei 2021

Voel jij je betrokken bij wat er in Wassenaar gebeurt? Wil jij je inzetten voor groene, sociale en progressieve waarden in de lokale politiek? Wil je daar constructief, nieuwsgierig en kritisch aan bijdragen?

Meld je dan - uiterlijk 30 mei - met een persoonlijke profielschets en CV aan bij de kandidatencommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De commissie is via dit adres ook bereikbaar voor meer informatie, vragen en een profielschets voor het raadslidmaatschap. Alle aanmeldingen en vragen worden discreet behandeld.

Fractie GroenLinks Wassenaar