zaterdag 02 juli 2022

S Sport

Bestuurders aan het Woord: Marco van Brecht

Bestuurders aan het Woord: Marco van Brecht.

Naam
Marco van Brecht

Leeftijd
53 jaar

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden?
Tussen 1977 en 1987 en nu weer sinds 2012.

En op welke manier?
In de vorige eeuw bij Blauw-Zwart begonnen als D-junior. Als gevolg van een enkelblessure ben ik toen gestopt en in 1990 vertrokken uit Wassenaar. Sinds 2012 zijn we weer terug in het dorp én ik ook bij Blauw-Zwart. Eerst als jeugdleider en -trainer van onze dochter en iets later spelend-lid bij Veteranen 2. De laatste 3 jaar ook als bestuurslid.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Ik ben verantwoordelijk voor alles rondom de communicatie en vooral voor de sponsoring. Het laatste doe ik samen met Arno van der Kooij, Ron Raaphorst en Carl Verburg. Samen vormen we de sponsorcommissie.
Naast sponsoring ben ik ook met Marco Lagerberg, Nathalie Vosse, Ton Hof, Marco Zonneveld en Robin Ruijgrok als Jubileum Commissie druk met de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum.

Waarom ben je dit gaan doen?
Een paar jaar gelden ben ik gestopt met een aantal (zakelijke) nevenfuncties in diverse besturen. Toen de voorzitter en penningmeester daar lucht van kregen hebben ze mij ‘geheel vrijblijvend’ gevraagd de rol van mij voorganger, Elbert van ’t Slot, over te nemen.
Sponsorgelden zijn een belangrijke bron, naast contributies en de kantineomzet, van inkomsten. Ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage te leveren.

Wat wil verder je nog kwijt?
“Support your sponsor”!  Altijd, maar juist in deze (corona)tijd is het belangrijk dat de club de inkomsten uit contributies en sponsorgelden vasthoudt. In ons 100-jarig bestaan zijn wij, met het uitblijven van kantineomzet, nog nooit zo afhankelijk geweest van de leden en sponsoren. Als alle leden hun contributie betalen en wij onze sponsoren, groot en klein, steunen gaan we het ook de volgende 100 jaar redden.

En voor wat betreft de activiteiten ter gelegenheid van het jubileum. Veel activiteiten zijn al doorgeschoven. Afhankelijk van de versoepelingen gaan we alles opnieuw inplannen.

Als laatste hierbij toch ook een oproep aan alle supporters en leden. Vele handen maak licht werk. Wij hebben altijd behoefte aan vrijwilligers voor bijvoorbeeld kantine, toernooiorganisatie of versterking van de veldploeg voor het onderhoud aan ons prachtige complex.