maandag 25 oktober 2021

N Nieuws

Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021

Vrijwilligers maken het verschil in ons mooie dorp! Dat is de reden dat de Vrijwilligerscentrale Wassenaar al ruim 15 jaar, jaarlijks de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen uitreikt. Eind vorig jaar zijn vrijwilligers in het zonnetje gezet onder de noemer “Wassenaarse Helden”, als ambassadeurs voor al die vrijwilligers die in coronatijd het verschil hebben gemaakt.

2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Koningin Maxima gaf in november 2020 de aftrap voor de landelijke campagne Mensen maken Nederland, om meer “nieuwe” gezichten bij het vrijwilligerswerk te betrekken. De Vrijwilligerscentrale Wassenaar is in februari gestart met de lokale campagne “Mensen maken
Wassenaar samen mooier”. Elke maand wordt er in de eigen rubriek op deze website, aandacht besteed aan de verschillende doelgroepen.

Zo heeft u interviews kunnen lezen met Rashwan Kharany, Thom de Jong en onlangs met Remi Noordover. Ook zijn organisaties in Wassenaar aan het woord geweest die graag nieuwe vrijwilligers uit de diverse doelgroepen zien komen.

In het najaar starten we een project met jonge mensen over “Vrijwilligerswerk in de toekomst” waarover later in het jaar meer in de lokale media. Dit jaar staan ook de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen in het teken van de landelijke campagne “nieuwe gezichten”. De Vrijwilligerscentrale Wassenaar heeft besloten dat zij dit jaar de vrijwilligersprijzen gaan toekennen aan vrijwilligers uit de diverse doelgroepen. Vrijwilligers uit de doelgroepen expats, jongeren, mensen met een beperking en vrijwilligers met een migratieachtergrond kunnen vanaf september worden genomineerd.

Net als andere jaren zal een onafhankelijke jury bestaande uit Marc van Dijk (voorzitter), Jolande de la Rambelje (coördinatie), Ingrid Römer, Mirjam Franken, Bryan Hakkeling en Robbin Ruigrok zich in het najaar gaan buigen over de aanmeldingen. Uiteindelijk zal er per categorie een prijs worden uitgereikt.

U heeft een hele zomer om na te denken wie u binnen uw organisatie zou willen voordragen. Tussen 1 september en 15 oktober is het mogelijk om mensen voor te dragen. De uitreiking zal weer feestelijk zijn, en hopelijk weer fysiek mogelijk, begin december. Na de zomer volgt meer informatie op Wassenaarders.nl en is het aanmeldformulier te vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar.