maandag 18 oktober 2021

S Sport

De 4 groepen van Toerclub de Kampioen

Bij Toerclub de Kampioen, de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en verre omstreken houden we er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden variëren van ± 34 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 à 22 km/uur in de langzaamste groep (D).

De Kampioen kenmerkt zich (naast de gebruikelijke Kampioen gezelligheid) door het feit dat wordt gereden achter voorrijders. Dat zijn ervaren leden die de route kennen, het tempo aangeven en u graag kennis laten maken met de schoonheid van met name Zuid Holland.

Daarbij is het tempo ook voor startende toerfietsers prima bij te houden. Dus hebt u zin om in een rustig fietstempo sportief en gezellig bezig te zijn? Kom dan met ons meefietsen.

De weekend ritten starten om 8.30 uur vanaf onze startlocatie bij de Scouting Van Woesik; van Duivenvoordelaan 560 te 2241 TH Wassenaar.

Een aantal fietstochten in de komende periode:

- 19 juni: Loosdrechttocht 140km
- 20 juni: Kampioenrit 50/70km
- 26 juni: Lopikertocht 130km
- 27 juni: Kampioenrit 50/70km

Vanuit Voorschoten Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43 starten iedere week drie ritten, te weten op dinsdag- en donderdagmorgen en woensdagmiddag.
(elke) dinsdag: 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd, ± 70 km
(elke) woensdag: 13.00 uur A- en B-groep gecombineerd ± 80 km
(elke) donderdag 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd 70 a 100 km.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens een enorme hoeveelheid informatie over de aanschaf en het onderhoud van racefietsen en de toerkalender voor de rest van het jaar.