dinsdag 27 september 2022

S Sport

Stichting Spelenderwijs organiseert 25 jaar Sport- en Speldagen

Maandag 23 augustus was de eerste dag van de 25e Wassenaarse Sport- en Speldagen. Ruim 350 kinderen werden door hun ouders bij de verschillende locaties gebracht. Daar werden zij feestelijk ontvangen door de meer dan 100 vrijwilligers van Spelenderwijs. Op de locaties werd gezongen voor de jarige kinderen en de jarige Spelenderwijs.

De Pinkies begonnen met een optreden van het clownsduo Kwi en Bus. De feeststemming zat er direct in. Er werd gezongen en gedanst. De kinderen vormden teams met 2 leiding en 10 kinderen. Vriendjes werden snel gemaakt. Daarna startte een spellentienkamp, waarbij het stierenvechten favoriet was. In de middag waren vooral de waterspelletjes erg in trek.

De Stuiters hadden al wat meer stoere spellen. In teams trokken zij de Paauw in voor het programma Fort Feest Boyard. De spanning werd opgebouwd door de punten die konden worden verdiend voor een ploegenklassement. Een sportieve strijd barstte los. Terug uit de bossen maakte iedereen zich klaar voor de traditionele speurtocht door delen van Wassenaar. De afsluiting van de dag was een groot feest met muziek, dans, feesthoedjes, slingers en nog veel meer.

De staf van de Bonken bouwde de spanning tijdens de eerste dag zorgvuldig op. Een rustige ontvangst en teamindeling werden gevolgd door levend cluedo en zwemmen in het Sterrenbad. Iedereen keek uit naar de Spooktocht in kasteel Oud Wassenaar. Ruim 25 professioneel geschminkte vrijwilligers liepen in gepaste griezelige kledij rond door het kasteel. Ouders mochten mee met de bonken, daarna volgden de megabonken en alle leiding. Wat een fantastische organisatie en wat een griezelige goede sfeer was er te beleven in gangen en kelders van het kasteel.

De staf van de megabonken hadden een geweldig programma in elkaar gezet voor deze middelbare scholieren. De dag werd gestart met klootschieten naar het Ammonslaantje. Daar volgde op tennispark De Oude Eik een kennismaking met het spectaculaire Padel. Bij Scouting Van Woesik werd een groot vlot gebouwd en bevaren met alle megabonken en leiding. Aansluitend werden op enkele vuurtjes maaltijden gekookt. De dag werd beëindigd met de eerder genoemde spooktocht.

Fonds Wassenaar gaf de drie Wassenaarse Sport- en Speldagen extra glans met een schenking van nieuwe shirts voor staf en leiding. Daarnaast deed dit fonds een schenking aan de Stichting Leergeld, waardoor het voor ruim 50 extra kinderen mogelijk werd om mee te doen aan deze geweldige dagen.

25jrSportenSpeldagenFFotocredit: Stichting Spelenderwijs