zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Vrijzinnig in Wassenaar - programma en activiteiten

We zijn weer open! Ook zijn al onze activiteiten online te volgen. Filosofe Daan Roovers komt naar Wassenaar in het Filosofisch Café op woensdag 8 september.

Of het nu gaat om het Coronabeleid, de oorlog in Afghanistan of de kabinetsformatie, we worden in beslag genomen door thema’s die nu spelen en het liefst nu om een oplossing vragen. Er is hierdoor nauwelijks tijd voor een doordenking van onze langetermijnvisie. Wat hebben we dan eigenlijk nodig? Daan Roovers houdt op 8 september in het filosofisch café in Wassenaar een pleidooi voor de lange termijn. Hoe kunnen we ons denken over de lange termijn scherpen? Welke thema’s horen bij de lange termijn?

filosofisch cafe 1536x864

Daan Roovers (1970) is een boegbeeld van de publieksfilosofie. Als voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine, docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en programmamaker ontwikkelt ze nieuwe manieren om mensen aan het denken te zetten. Het publieke denken staat centraal. Tegen wantrouwen en vervreemding in, pleit Daan Roovers voor de terugkeer van goed burgerschap.

Luister of bezoek onze kerkdiensten
Zondag 5 september - kerkdienst met ds Tom Mikkers – Een perfecte samenleving, hoe ziet die eruit? Filosofen en theologen mijmerden hierover door de eeuwen heen. In deze dienst gaat Tom Mikkers hier op in, en wat is precies onze rol? Hij sluit zo aan bij het thema van het Filosofisch Café waarin het gaat om een visie op de lange termijn.
Aanvang 10.30 uur

Wil je erbij zijn? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of luister live mee via vrijzinniginwassenaar.nl

Maak kennis met ons bij het CultuurPlein op 11 september
Op 11 september vind je ons ook in een kraam op het CultuurPlein voor theater Warenar in de Kerkstraat. Kom gezellig even langs. We ontvangen je daar graag.

Vrijzinnigen NPB Wassenaar
Lange Kerkdam 46
2242 BW Wassenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijzinniginwassenaar.nl