dinsdag 16 augustus 2022

A Algemeen

Jongerenwerk in Wassenaar: Even voorstellen

De komende twee columns van het jongerenwerk zullen de jongerenwerkers zich nog een keer voorstellen.

Hallo ik ben Manon de Bruijn 38 jaar en 3 jaar werkzaam voor het jongerenwerk Wassenaar. Als jonge puber van 14 ben ik al betrokken bij het jongerenwerk, eerst als vrijwilliger in een jongerencentrum en daarna ben ik ook een relevante opleiding gaan volgen in de richting van social work. Na het afronden van mijn HBO diploma, heb ik eerst 6 jaar als pedagogisch medewerker in een jeugdgevangenis gewerkt, waarna ik graag terug wilde in mijn vertrouwde rol als jongerenwerker en coach. Het ondersteunen en begeleiden van jongeren daar haal ik veel energie uit.

Door jongeren in hun kracht te zetten en te kijken naar mogelijkheden en niet alleen naar problemen. Door naar je te luisteren en niet te oordelen, hoop ik je vertrouwen te kunnen winnen. Naast coach ben ik ook meidenwerker en geef ik voorlichting op scholen. In september start ik samen met Wouter een groep van Join Us voor jongeren in de leeftijd 18-25 jaar. Wij hopen hiermee veel jongeren te kunnen samen brengen die graag meer sociale contacten zouden willen. Check de website van Join us voor meer informatie en aanmelding https://www.join-us.nu/locaties/join-us-wassenaar-18-25-jaar/

Lachen verbindt en relativeert
Hallo! Ik ben Wouter. Ik ben al 13 jaar jongerenwerker en hiernaast op dit moment aan het afstuderen aan de Hogeschool van Rotterdam voor de opleiding Social Work. In mijn werk wil ik er voor alle jongeren zijn, maar misschien nog een beetje meer voor jongeren die zich vaak alleen voelen. Wat Join us biedt, herken ik uit mijn eigen jeugd en wens ik iedereen toe. Ik hoop je altijd positief en prettig contact te bieden, met ruimte voor jou als persoon.

Humor vind ik belangrijk, want lachen verbindt en relativeert. Het leven is al zo serieus! Bij Join us is het gezellig én ga je met jezelf aan de slag. Je ontwikkelt je pas als je zelf dingen onderneemt, probeert en oefent. Twijfels? Iets doen waar je goed in bent, is geen kunst. Iets doen waar je over twijfelt of zenuwachtig over bent, dat noem ik moedig!

 fotoWouterenManon