zondag 02 oktober 2022

N Nieuws

Feestelijke opening Raadhuis De Paauw

Op zaterdag 11 september tijdens Open Monumentendag 2021 vindt de feestelijke opening van Raadhuis De Paauw plaats. De buitenzijde van De Paauw en het park (de gehele buitenplaats) zijn na jaren prachtig gerestaureerd. Om dit te vieren, organiseert de gemeente voor alle inwoners en geïnteresseerden rondleidingen in en om De Paauw om het gerestaureerde pand met eigen ogen te aanschouwen.

‘Mijn monument is jouw monument’
Het thema van Open Monumentendag 2021 is ‘mijn monument is jouw monument’. De opening past mooi in deze gedachte volgens wethouder Kees Wassenaar: “Raadhuis De Paauw is van alle Wassenaarders en daarom stelt de gemeente het monument juist op deze dag open voor alle belangstellenden.”

Voor alle inwoners en geïnteresseerden worden er in de middag rondleidingen georganiseerd in en rondom De Paauw. Tijdens deze rondleidingen lichten de restauratiearchitect en raadsleden de werkzaamheden toe en krijgt u toegang tot de prachtige zalen van De Paauw.

Restauratie De Paauw
Bij de restauratie van De Paauw is de keuze gemaakt om van de ‘nieuwbouwmaterialen’ af te stappen en bij het herstel zoveel mogelijk de oorspronkelijke, natuurlijke materialen te gebruiken. Hiermee heeft De Paauw weer de allure die het had in de tijd dat het als buitenplaats diende voor Prins Frederik en zijn gezin. In opdracht van de gemeente Wassenaar en met financiële ondersteuning van de provincie Zuid-Holland is dit voor Nederland unieke gebouw nu gerestaureerd en wederom in al haar finesses te bewonderen. Wilt u meer weten over de restauratie, leest u dan het verhaal van bouwhistoricus Dominique Vermeulen op Raadhuis De Paauw | Wassenaar.

Meld u aan!
Wilt u deelnemen aan de rondleiding dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanvangstijden zijn 14.30, 15.30 en 16.30 uur. U kunt in de mail uw voorkeur aangeven. Aanmelden kan tot en met 8 september. Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen.