maandag 18 oktober 2021

S Sport

De 15 van Wassenaar slaat opnieuw een jaartje over

Het is met spijt en teleurstelling dat het bestuur van 'De15' heeft moeten besluiten de 8ste editie van het Wassenaarse loopfeest te verplaatsen naar 9 oktober 2022.

In de huidige omstandigheden denkt het bestuur dat het niet mogelijk is een De 15 neer te zetten zoals De 15 hoort te zijn: een hardloopfeest. "Grootste moeilijkheden zien wij bij de inschrijfmomenten en de afterparty. Ons bestuur van goedwillende en enthousiaste vrijwilligers is eenvoudigweg niet in staat om alle verschillende scenario's uit te werken en eventueel bij te stellen met de steeds veranderende regelgeving." stelt voorzitter Bernard Menken. "Daaroverheen komt de vraag of je gaat testen voor toegang en welke regels je hierbij hanteert.

Jonge gezonde lopers hebben daar een mening over, maar onze veelal wat oudere vrijwilligers ook. Ik vind De 15 niet het podium om die discussie te voeren" Bernard vervolgt: "We liepen met de inschrijven ver voor op eerdere jaren. Lopers hadden er duidelijk weer zin in. De aanmeldingen van vrijwilligers bleven echter ver achter. Iedereen is op zoek naar het nieuwe normaal. Wij zien hier voor onszelf geen gids-functie."

De 15 heeft direct contact gezocht met de organisatie van de Leiden Marathon, die van het voorjaar ook naar 10 oktober is verschoven. Penningmeester Joost Jansen legt het uit: "Leiden is een professionele organisatie met een team vaste medewerkers. Die hebben wél tijd en budget om door te schakelen als dat moet. Alle ingeschreven De 15 lopers kunnen hun inschrijfgeld gebruiken voor registratie in Leiden en krijgen daar vijf euro extra De 15 korting bovenop" De IT-specialisten van Leiden hadden dit vouchersysteem en de mailing in 3 uur gereed. "Leiden is blij met de extra lopers. Als dank gaan zij ons event volgend jaar meenemen in hun grote mailings. Dat is gelijk een bereik van 20.000 man." Zegt Joost. 

Bernard wil het maatschappelijk verlies nog benoemen. "De mensen van Blauw-Zwart, de sponsoren en vooral de lopers verheugden zich weer enorm op De15. Dat voelt ongemakkelijk. En ook alle toeschouwers die langs het parcours enthousiasme tonen, zijn ons dierbaar. We zien iedereen graag terug op 9 oktober 2022."