zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Vrijzinnig in Wassenaar - programma en activiteiten

We zijn weer open! Ook zijn al onze activiteiten online te volgen. Luister of bezoek onze activiteiten. 

Zondag 19 september – 10.30 uur
Kerkdienst ‘Lang en gelukkig’ met ds Tom Mikkers
En ze leefde nog lang en gelukkig. Zo eindigen sprookjes. In deze dienst mixt Tom Mikkers bekende sprookjes met het bekende Bijbelverhaal over Adam en Eva. Wat zeggen deze verhalen over die dingen die wij ons leven te doen hebben? Lukt het ons om echt vrij te kiezen? Of zijn wij ook belast door de gebeurtenissen in onze families, waar we soms niet eens weet van hebben of pas later in ons leven achterkomen.

Zondag 26 september om 10:30 u
Bezinningssamenkomst ‘Verwondering in Licht en Ruimte’ met de Friese kunstschilder Gosse Koopmans en harpiste Wendy Rijken.
Gosse Koopmans is een Fries kunstenaar woonachtig in het Groningse Warfhuizen. Verwondering over licht, ruimte en sfeer inspireert hem om deze te vertalen naar het platte vlak. Hij schildert landschappen, stadsgezichten, interieurs en portretten op doek (zie afbeelding hieronder). Zijn werkwijze komt voort uit een sterke betrokkenheid met zijn omgeving. Ook maakt hij panorama’s op papier, losse vellen die samen één geheel vormen.

Hij speelt daar met de werkelijkheid. Zijn werk is tentoongesteld in museum Belvédère in Heerenveen en museum Martena in Franeker. Verder wordt zijn werk permanent tentoongesteld in Galerie Koopmans in Earnewâld en in Galerie Nou Nog Mooier! in Warfhuizen. Zijn werk werd aangekocht door o.a. het Fries Museum en Museum Martena en door particulieren in binnen- en buitenland. Hoe bij hem het schildersproces verloopt gaan wij in deze Bezinningssamenkomst ervaren. We gaan een scheppingsproces meemaken, dat ook nog eens ondersteund wordt door het harpspel van de musicus Wendy Rijken.

Wil je erbij zijn? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of luister live mee via vrijzinniginwassenaar.nl

Vrijzinnigen NPB Wassenaar
Lange Kerkdam 46
2242 BW Wassenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijzinniginwassenaar.nl

 GosseKoopmans