zondag 24 oktober 2021

N Nieuws

De Derde Helft van start in Wassenaar

Op donderdag 14 oktober kunnen ouderen uit Wassenaar bij hockeyclub HGC gratis kennismaken met activiteiten binnen De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. De ouderencommissie van HGC organiseert na de kick-off iedere donderdag tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 55-plussers uit Wassenaar en omstreken. Aanmelden voor de kick-off op 14 oktober kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe ontmoetingsplaats in Wassenaar

Iedereen is van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers, zoals bord- en kaartspelen, OldStars walking football, wandelen, badminton, pilates, mindfulness en ook diverse workshops. Hockeyclub HGC stelt haar deuren vanaf donderdag 14 oktober elke week van 09:30 uur tot 13:00 uur open voor De Derde Helft. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. In verband met de coronamaatregelen wordt vooraf aanmelden ook op prijs gesteld. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Derde Helft in Wassenaar is een samenwerking tussen HGC, SMOW en het Ouderenfonds.

Programma kick-off 14 oktober

09.00 - 09.30 uur: Inloop

09.30 - 12.30 uur: Start activiteiten met onder andere OldStars walking hockey, jeu de boules, kaarten, tafeltennis en een fittest

12.30 - 13:00 uur: Afsluiting met een hapje, drankje en lunch

Het geheel wordt omlijst met muziek middels een optreden van twee bandjes. Deelname is gratis.

Voor wie is De Derde Helft?

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!