donderdag 28 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Nieuw aquarium dankzij Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek
Begin september ontstond in onze bibliotheek een heus waterballet door een scheur in het aquarium. Duidelijk werd dat het aquarium een belangrijke publiekstrekker is en dat er een nieuw aquarium moest komen. Omdat de Bibliotheek geen financiële middelen hiervoor heeft, heeft de Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek toegezegd de kosten voor het nieuwe aquarium op zich te nemen.

"Wij zijn ontzettend blij met de onvoorwaardelijke steun van de stichting. Dankzij hen hebben we over een week of 10 weer een geweldig nieuw aquarium.", aldus Mariska Koning, directeur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar.

Steun ook de Stichting Vrienden
Wil je ook het goede werk van de stichting steunen? Word dan Vriend of Vriendje van de Bibliotheek. Met jouw steun kan de stichting op nog meer vlakken zorgen voor support van de Bibliotheek. Meer informatie via obvw.nl/vriend, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Marianne Dammers 070 511 36 10.
https://www.obvw.nl/Nieuws/vissen-knutselen.html

Kom jij vissen knutselen voor ons tijdelijke aquarium?
De vissen zijn gelukkig gered en verblijven in quarantaine totdat ze weer terug mogen komen. Tot die tijd logeren deze knuffels op het aquarium. Dat is natuurlijk een beetje gek! Kom jij op woensdagochtend 20 oktober van 9.30 uur tot 10.30 uur vissen en andere waterdieren knutselen? Dan hangen we ze daarna in het aquarium.

De activiteit is gratis. Uiteraard is een vrijwillige bijdrage altijd welkom in ons spaarvarken.

Aanmelden graag via het inschrijfformulier op obvw.nl/vissen. Dan hebben we zeker genoeg knutselmateriaal voor je klaarliggen en kunnen we jouw ouders/verzorgers indien nodig goed bereiken.

Tip voor een complete ochtend! Ga na het vissen knutselen met wie jij wil om 10.30 uur naar Berend Botje in Filmhuis Wassenaar. Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de balie.
https://www.obvw.nl/agenda-obvw/vissen-knutselen-in-de-herfstvakantie.html

Nationale Recycleweek: lever jouw materialen in en ontvang een leuk voorleesboekje!
Van 11 t/m 17 oktober is het Nationale Recycleweek! Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is inzamelpunt voor kleine apparaten en lampen. Kom jij in de week van 11 t/m 17 oktober jouw oude kleine apparaten of lampen inleveren? Dan ontvang jij een leuk voorleesboekje!

gratisboekje
Het voorleesboekje, Sanne Superpower is speciaal voor deze Wecycle-campagne geschreven en gaat over een meisje dat met apparaten en lampen kan praten. De apparaten en lampen zijn het zat dat veel mensen hen nog steeds weggooien in plaats van recyclen. Ze krijgen hulp van Sanne Superpower.

Jouw bezoek aan Filmhuis Wassenaar: vergeet je coronatoegangsbewijs niet

Yes! Al onze 69 stoelen in het Filmhuis mogen weer bezet worden! Wel vragen wij jou voor jouw bezoek aan het Filmhuis naar het coronatoegangsbewijs (via de coronacheck- -app of print hiervan). Dit is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Neem dit bewijs en een geldig legitimatiebewijs mee en geniet weer als ouds van de mooie films die wij bieden. Kom je op tijd? We zijn 3 kwartier voor aanvang van de film geopend. Bestel je tickets aan de balie of via https://www.obvw.nl/Filmhuis.html

Filmprogramma

zo 10 okt 12:30 Spirit Ongetemd
zo 10 okt 15:15 Minari
ma 11 okt 20:00 The Father
di 12 okt 14:00 De Veroordeling
wo 13 okt 20:00 Mama Weed
vr 15 okt 20:00 The Courier
za 16 okt 20:00 Minari
zo 17 okt 12:30 Spirit Ongetemd
zo 17 okt 15:15 Mijn Beste Vriendin Anne Frank