Fotocredit: Marjanne van der Velde

Zowel Heren 1 als Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging spelen gelijk

13 oktober 20212 minute read

Na de jeugdwedstrijd waren afgelopen vrijdag om 20:30 uur de WVV senior heren aan de beurt. Zij mochten, na een heel jaar zonder wedstrijden, eindelijk ook weer aan de bak.

Volleybalvereniging ZVH uit Zevenhuizen had 9 mannen naar Wassenaar gestuurd om de strijd aan te gaan. Dat dit aantal mannen naderhand de doorslag gaf in de uitslag was bij aanvang nog niet voorzien. In de eerste set leek er voor de 6 WVV mannen geen vuiltje aan de lucht. Zij maakten keurig hun punten. Een gedegen aanval en dito verdediging bracht ze op een redelijk voorsprong. ZVH kon niet volgen met als gevolg setwinst met 25-17 voor WVV. Set 2 verliep op gelijke wijze. WVV was in deze fase aanvallend de betere. De aanvallers Mathieu, Kilian en Timmo wisten telkens het ZVH blok netjes te omzeilen.

Omdat ook de service lekker liep kwam wederom 25-17 op het scorebord. 2-0 vóór in sets, prachtig toch. In set 3 waren de rollen evenwel omgedraaid. Verse krachten bij ZVH kregen de vermoeid rakende zes van WVV meer en meer op de knieën. Het lukte WVV niet meer om het juiste spel te spelen. Onwillekeurig ging er meer en meer mis. ZVH zag zijn kans schoon en hoe, 13-25 was hun deel. In set 4 zochten de WVV-ers naar een laatste strohalm. Vonden hem niet. Met de tong op hun schoenen ging helaas ook deze set aan hun neus voorbij, 21-25. Een 2-2 gelijkspel. Het hebben van reserve teamleden tegen een sterkteam bleek maar weer eens een noodzaak.

Bij de mix1 van WVV die het in Sassenheim tegen VCS opnam droop de spanning er van af. Slechts in set 3 was WVV even het spoor bijster, 25-10. In de andere sets werd er op het scherps van de snede gestreden. Nervositeit en spanning over en weer zoals de setstanden van 24-26, 23-25 en 25-23 duidelijk laten zien. Een gelijk spel waar beide teams tevreden over waren.

Vrijdag 15.10.2021 spelen zowel de WVV mix1 als de WVV mix2 hun wedstrijd. Zij starten om 20:30 uur met hun wedstrijd tegen respectievelijk VCS mix1 en Gemini Kangeroes mix3.

Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.