donderdag 09 december 2021

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Collegereeks Zuid-Afrika in Bibliotheek Wassenaar

Op dinsdag 9 november start in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan een collegereeks over Zuid-Afrika. In vier colleges reis je langs de Afrikaanse geschiedenis, taal en cultuur. De enthousiaste student Francine neemt je in het eerste uur van het college mee op reis langs de Afrikaanse geschiedenis, taal en cultuur. Daarna neemt ze je mee in dementie en dementiepreventie. Je leert alles over je hersenen, hoe je jouw hersenen gezond kunt houden en waarom een collegereeks helpt om de kans op dementie te verkleinen.
Dinsdag 9, 16, 23 en 30 november – 10.00 – 11.30 uur in Bibliotheek Wassenaar. Deelname € 20,- voor de hele serie exc. koffie/thee
Tickets en meer informatie via obvw.nl/zuidafrika

Filmhuis Wassenaar is weer klaar voor een mooie nieuwe filmmaand
Met deze maand James Bond: No Time to Die! In de 25e James Bond-film heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.
No Time to Die draait vanaf vrijdag 12 november in Filmhuis Wassenaar. Tickets zijn nu al te koop!
https://www.obvw.nl/Filmhuis.html

Voorlezen doe je in én buiten de bibliotheek

In de bibliotheek kun je terecht voor activiteiten zoals het wekelijks voorlezen aan kinderen.
Kom luisteren naar de mooiste verhalen op woensdag om 14.30 uur in Voorschoten en op zaterdag om 11.15 uur in Wassenaar. Onze voorlezers nemen je iedere week mee op avontuur!
Wanneer je samen met je kind leest heb je plezier, oefen je met taal én neem je elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld. Leen daarom bij ons de (prenten)boekjes om samen met jouw (klein)kind te lezen!

Elk kind kan is gratis lid van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Zo kun je als vader, moeder, opa, oma, tante of oom leuke voorleesboeken lenen voor thuis. Je kunt altijd hulp vragen in de bibliotheek als je niet precies weet wat een leuk en geschikt boek is. We helpen je graag!

Filmprogramma

Bestel je tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.

zo 07 nov 12.30 uur De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
zo 07 nov 15.15 uur Hermitage The Power of Art
ma 08 nov 20.00 uur Respect
di 09 nov 14.00 uur Druk
wo 10 nov 20.00 uur The Father
vr 12 nov 20.00 uur James Bond: No Time to Die
za 13 nov 20.00 uur Hermitage The Power of Art
zo 14 nov 12.30 uur De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
zo 14 nov 15.15 uur Druk
ma 15 nov 20.00 uur James Bond: No Time to Die
di 16 nov 14.00 uur Hermitage The Power of Art
wo 17 nov 20.00 uur Respect

BiebBouwers Challenge #16: Bouw je eigen selfie in Minecraft!
Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker!
Maar zo'n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge denk je daarover na en bouw je je eigen selfie, die je van alle kanten kunt bekijken! Doe je weer mee?
In de opdracht gaan we in op of/hoe je je wilt laten zien op sociale media. En dat je je daarbij niet voor jezelf hoeft te schamen, want je bent #leukgenoeg! Doe je ook mee?

Bouw jouw selfie in Minecraft en wanneer je klaar bent met bouwen stuur je een filmpje van jouw selfie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt en het "waanzinnige boek over je lichaam" van Andy Griffiths en Terry Denton!
Meer informatie over de challenge vind je via obvw.nl/biebbouwers.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken.
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.
In november leest heel Nederland daarom hetzelfde boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek; hét centrum voor ontmoeting en gesprek.

Kom langs in de bibliotheek en jij krijgt van ons als bibliotheeklid (alléén OBVW-leden) gratis:

  • het boek 'De wandelaar' van Adriaan van Dis
  • het wandelboekje met twee bijzondere wandelingen door Voorschoten en Wassenaar om zelf ook op pad te gaan.
    Meer informatie via obvw.nl/dewandelaar

Facebook Nederland Leest 2021 1200x628px V2