donderdag 09 december 2021

S Sport

Blauw-Zwart houdt contact met subtop na 1-0 winst op VVSB

Onder grote belangstelling van de Blauw-Zwart supporters stonden 2 gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar op het prachtige sportpark De Schulpwei in Wassenaar. De wedstrijd werd in het voordeel van de Lagerberg Verhuisgroep formatie met 1-0 beslecht.

De eerste helft kende eigenlijk weinig hoogtepunten. Men zag 2 ploegen die met een tomeloze inzet elkaar bestreden, maar te vaak de lange bal gebruikten, met foute passing tot gevolg. Enig hoogtepunt was kort na het startsignaal, toen de bal op de lat van het VVSB doel uiteen spatte, nadat Blauw-Zwart snel uit de startblokken schoot. Ook VVSB kreeg wat kleine kansjes. De middenvelders van beide ploegen kregen een stijve nek van het volgen van de bal. Als dan ook nog, vooral bij Blauw-Zwart, te traag aangesloten werd bij het opzetten van een aanval, moest Blauw-Zwart middenvelder Dunke Lagerberg met zijn grote actieradius veel goed maken. Landry Njoya, de keeper van Blauw-Zwart, verkeerde in een blakende vorm, hetgeen hij in de tweede helft, meer dan eens bevestigde. Voor de rust gaf de goed leidende scheidsrechter Ditz een gele kaart aan twee bakkeleiende spelers.

Na de rust een heel ander beeld .Ongetwijfeld hadden de trainers hun elftal tactisch toegesproken.
De middenvelders van beide ploegen vonden elkaar beter, de passing werd wat scherper en inzet en felheid om de bal te veroveren nam toe. De scheidsrechter was niet kinderachtig, waardoor de wedstrijd het aankijken meer dan waard werd.

Vlak na rust onderbrak de Lagerberg Verhuisgroep formatie de aanval van VVSB wat resulteerde in een prachtige dieptepass van Bram Smit op linksbuiten Iliass Assaban, die zijn snelheid ten volle benutte, prachtig voorzette op de mee gesprinte rechterspits Bastiaan Hendriksen die geen fout maakte en de bal prachtig binnenschoot: 1-0.
De Blauwen kregen beter grip op de wedstrijd, waardoor meer de aanval werd gezocht. Hierdoor ontstond ruimte voor VVSB, dat via de lange bal een aantal malen de snelle spitsen zocht.

Blauw-Zwart paste nog 3 wissels toe: Clemens Westgeest voor Bastiaan Hendriksen, Bram den Hollander voor Bram Smit en Mats de Koning voor Iliass Assaban.
Blauw-Zwart keeper Landry moest een aantal keren op schoten en kopballen van VVSB prachtige reddingen verrichten. Vlak voor het eindsignaal nog een grote kans voor VVSB, maar de bal werd gelukkig overgeschoten.

Zeer belangrijke punten voor Blauw-Zwart, verdiend door hard werken, waardoor contact met de subtop tot stand is gebracht.