Fotocredit: Marjanne van der Velde

Na opnieuw 4-0 winst staat MB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging stevig aan kop van de ranglijst

25 november 20212 minute read

De 6 meisjes en 2 jongens van het B1 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging streden afgelopen vrijdag in Lisse tegen Liusna. WVV ondervond meer tegenstand dan zij in eerdere wedstrijden gewend was. In set één wist WVV Liusna redelijk van zich af te houden ook al ging dat niet vanzelf. Gelukkig heeft WVV in Melia, Livia en Kim een stel goede serveersters en dat scheelt in dit soort wedstrijden.

Als dan ook de bal beregoed in 3en gespeeld wordt dan lukt het om WVV op een voorsprong te zetten. Wat Liusna ook probeerde WVV was niet meer te achterhalen. 18-25 setwinst voor WVV. In set 2 slaagde Liusna er niet in om het spelniveau uit set 1 vast te houden met als resultaat een 14-25 op het scorebord in het voordeel van WVV. In set 3 en 4 beleefde WVV de weerstand die volleybal zo leuk en tegelijk spannend maakt. Beide teams deden in deze fase van de wedstrijd niet voor elkaar onder. Ofwel in het verloop van de sets hadden zeker in de begin fase beide teams de mogelijkheid de winst te pakken. Dat uiteindelijk toch WVV met de winst aan de haal ging is te danken aan de inzet van het team en het goede coachen van trainer Ali. De setstanden 20-25 en 21-25 waardoor een 4-0 overwinning. Ongeslagen aan kop van de ranglijst.

Het senioren Mix2 team wist de behaalde overwinning in hun vorige wedstrijd niet te kopiëren. Natuurlijk aan inzet bij de WVV-ers ontbrak het niet. Tegenstander Leython was in Leiderdorp echter op veel vlakken hun meerdere. De eerste set leek het er nog een beetje op 25-16 voor Leython. Maar in de daarop volgende sets werd het verschil duidelijker zichtbaar. Vreemd genoeg wist WVV het in set 3 nog tot 11-11 gelijk te houden maar op de een of andere manier kreeg WVV bij die stand geen bal meer goed over het net. Het zal wel één van de ‘mysterieuze krachten in de sport’ zijn geweest waardoor opeens 25-12 op het scorebord prijkte. Voor de WVV-ers een wedstrijd om snel te vergeten.

Ook volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.