zondag 05 december 2021

S Sport

Heren 1 HGC spelen gelijk tegen Bloemendaal

Wat zonde voor Heren 1 (en Dames 1 natuurlijk) dat het seizoen weer zónder publiek moest worden afgesloten. We lezen en horen meer over coronamaatregelen dan ons lief is, maar het zij zo. En laten we hopen dat we door ordelijk handelen weer snel in normaler vaarwater komen.

Op 6 maart gaat de Tulp Hoofdklasse weer van start. Dus reden om vertrouwen te hebben. Hulde op deze plek voor alle HGC bestuursleden en andere vrijwilligers die zorgdragen voor de correcte naleving van de coronaregels, zoals QR codes controleren aan de poort, vriendelijk uitleggen etc. Dank.

Het was dus helaas tamelijk stil rond het hoofdveld van HGC toen Heren 1 HGC en Bloemendaal aantraden. Begeleiding, pers, officials en dat was het. Normaal is dit een wedstrijd die veel publiek trekt en dat is iets wat beide teams missen op zo'n moment.

De rapportage is deze keer wat laat, dus we zullen het kort houden. Het was een spannende wedstrijd, zoals men via de livestream van Eyecons en de samenvatting van NOS Sport kon zien thuis. De teams waren aan elkaar gewaagd.

Hoe mooi was het dat Lucas Veen in de 13e minuut zijn eerste hoofdklassegoal in dienst van H1 HGC scoorde. Gefeliciteerd Luuc! Een kwartier later stond het 1-1 en zo ging men de rust in. Nog geen bruisende partij. Na rust werd het wat levendiger. HGC had kans genoeg om te scoren. Het oude verhaal: vanuit de strafcorner en vanuit cirkelkansen. Niet optimaal benut helaas. In minuut 43 werd het 1-2 . HGC moest wat feller aan de bak. Pas in de 58ste minuut verzorgde captain Seve van Ass de aansluiting vanuit een strafcorner: 2-2. De uitdaging was om tenminste die 2-2 te houden of om thuis de volle 3 punten tegen Bloemendaal nu eens te pakken. Maar met twee zeer goede keepers in het veld, mocht HGC uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel 2-2, 1 punt. En dat waren coach, team en de HGC-fans dan ook. Na de winterstop zal er zeer efficiënt en succesvol gespeeld moeten worden om aansluiting te vinden bij de top 4. We zeggen natuurlijk vaak, dat het allemaal dicht bij elkaar ligt en dat er nog veel kan gebeuren, maar dan móét het ook wel gaan gebeuren!

We hopen coach en team met nieuw elan terug te zien op 6 maart 2022, uit bij Den Bosch. Succes voor degenen die in nationale teams nog verder gaan en/of in de zaal gaan hockeyen. Stay safe, stay fit! 

Bekijk ook het videoverslag: https://eyecons.com/videos/croon-terug-op-het-oude-nest-hgc-vs-bloemendaal-recap-12024?utm_medium=share