Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: RijnlandRoute

Forse geldboete voor aannemer RijnlandRoute

8 januari 202242 second read

Aannemerscombinatie COMOL5 die de RijnlandRoute aanlegt krijgt een geldboete van 50.000 euro. Het Openbaar Ministerie acht de aannemerscombinatie schuldig aan het dodelijke ongeval dat in juni 2019 plaatsvond op de bouwplaats van de nieuwe verbindingsweg. Toen kwam een werknemer om het leven. Dat meldt de Leidse website Sleutelstad

Tijdens het omhoog tillen van een onderdeel van een tunnelboormachine was een ankerplaat losgeschoten uit het beton en op een medewerker terechtgekomen. Het slachtoffer is kort daarna overleden. Volgens het OM heeft COMOL5 de Arbeidsomstandighedenwet overtreden. 

Via de verzekeraar van COMOL5 is de overlijdenschade van de nabestaanden vergoed. Bovendien is specifiek aandacht geschonken aan de minderjarige kinderen van het slachtoffer. Om de kinderen ook in de toekomst te blijven ondersteunen, heeft COMOL5 voor hen een studiefonds opgericht. Bij de beslissing van het OM is meegewogen dat COMOL5 nooit eerder de fout inging.

Tags

Comol5Dodelijk ongevalRegioRijnlandRoute
Back To Top