Skip to content
Fotocredit: Joris Jan Bos

Kom dansen op het Koninklijk Conservatorium

20 januari 20223 minute read

Wil jij dansend het leven door? En ben je toe aan een uitdaging? Kom dan auditie doen bij Koninklijk Conservatorium Dans in Den Haag. De eerstvolgende auditie is
op zaterdag 29 januari. Sinds deze maand is Amare het nieuwe huis van Koninklijk Conservatorium, gevestigd in het hart van Den Haag.

Auditie voor jong talent
Op zaterdag 29 januari is er een auditie voor de opleiding Jong KC Dans aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De auditie wordt gehouden in de dansstudio’s de
dansstudio’s van Evites Ballet & Dansschool in Rotterdam. Jongens en meisjes uit groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen. De auditie start om 14.00 uur. Deelname is gratis. Muzikaliteit, creativiteit, coördinatie en gevoel voor beweging zijn het meest belangrijk. De jury kijkt naar talent, jarenlange danservaring is dus niet nodig. Het gaat erom dat je plezier hebt in het dansen. De audities zullen plaatsvinden met inachtneming van de corona maatregelen.

Er zijn verschillende audities, afhankelijk van de leeftijdsgroep:
– 19 februari 2022 – 10.30 uur (groep 4 t/m 8 van de basisschool)
– 12 maart 2022 – 10.30 uur (groep 4 t/m 8 van de basisschool)
– 17 mei 2022 – 09.00 uur (voor brugklas 1 en hoger)
– 21 mei 2022 – 10.30 uur (vanaf groep 4 – auditie voor het oriëntatieprogramma Jong KC Dans)

Informatie en aanmelden:
Audities – Jong KC Dans | Koninklijk Conservatorium Den Haag (koncon.nl)

Koninklijk Conservatorium Dans
De kinderen die de auditie succesvol doorlopen, kunnen instromen in het oriëntatieprogramma van de opleiding Dans aan het Koninklijk Conservatorium. Het
oriëntatieprogramma biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie op de opleiding. Om van dans later je beroep te maken, is het namelijk goed om zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. Na het oriëntatieprogramma kun je auditie doen voor de opleiding Dans: een volledige opleiding tot professioneel danser, afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk.

De opleiding omvat een intensieve vakstudie die vanaf groep 7 van de basisschool kan worden gevolgd in combinatie met de School voor Jong Talent. Op de School voor Jong Talent kun je de basisschool (groep 7/8) en middelbare school combineren met de opleiding Dans.

Jongensdag
Op 13 februari van 11.00 – 16.00 uur vindt de Jongensdag plaats. Een dag voor jongens van 7 t/m 12 jaar. Zowel voor jongens die graag dansen als voor jongens die nog niets van dans weten, nieuwsgierig zijn en willen ervaren hoe het is om een dansopleiding te volgen. Tijdens deze dag vol actie krijgen de jongens les in verschillende dansstijlen, geven de leerlingen van de dansopleiding een voorstelling in het theater van het conservatorium en tijdens de Q&A kunnen er vragen gesteld worden aan de leerlingen.

Ook wordt er een korte choreografie geleerd die de jongens aan het einde van de dag aan elkaar en hun familie presenteren.
Voor meer informatie en aanmelden: Jongensdag – Koninklijk… | Koninklijk Conservatorium Den Haag (koncon.nl)

Amare
Amare is dé plek om theater, dans en concerten te bewonderen en te beluisteren. Centraal gelegen, in het hart van Den Haag. Naast dat Amare het nieuwe huis is van
Koninklijk Conservatorium, zijn ook Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater de nieuwe bewoners. Amare verbindt verschillende culturele disciplines en creëert hiermee ook nieuwe samenwerkingen tussen studenten en professionals én professionals onderling.

Tags

AuditieDansenDen HaagJong talentKoninklijk ConservatoriumRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top